Inhuurdesk Noord-Brabant

Adjunct afdelingshoofd Ontwikkeling 32-36 uur

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148277-00003321
Plaats
BLADEL, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 13:00

Ter ondersteuning van ons Afdelingshoofd Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een:

 

Adjunct Afdelingshoofd Ontwikkeling

36 uur per week (32 uur is bespreekbaar)


Kruip in de huid van…

Als Adjunct afdelingshoofd Ontwikkeling verbind je intern de verschillende beleidsterreinen en projecten van de afdeling Ontwikkeling aan elkaar. Je borgt de voortgang van projecten en beleidsontwikkeling, spart met medewerkers op inhoud en zorgt ervoor dat informatie op tijd wordt aangeleverd voor de P&C-cyclus, college en raad.

In deze rol werk je mee aan de ontwikkeling en kwaliteit van de hele organisatie. Je werkt intensief samen met het afdelingshoofd Ontwikkeling en bent de eerste vervanger van het afdelingshoofd Ontwikkeling.

Beleidscoördinatie

Je bewaakt de planning binnen de afdeling, signaleert knelpunten en rapporteert over de voortgang van activiteiten en projecten aan het management en bestuur. Je hebt het overzicht over alle grote projecten binnen de afdeling en zorgt voor integraliteit en afstemming tussen deze projecten. Je neemt deel aan de portefeuillehouders overleggen en bewaakt de bestuurlijke besluitvorming en -actiepunten. Je brengt balans tussen de bestuurlijke opgave en de capaciteit van de afdeling. Een van de onderwerpen waar je het voortouw in neemt is de verdere borging van de Omgevingswet in de organisatie.

Planning en control

Je coördineert het aanleveren van gegevens voor de P&C-cyclus binnen de afdeling Ontwikkeling en zorgt voor integrale afstemming met de P&C-cyclus van gemeenschappelijke regelingen. Verder zorg je voor afstemming van de teksten voor de perspectiefnota, voorjaarsnota, begroting, najaarsnota en jaarrekening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne processen op de afdeling en draag je bij aan verdere ontwikkeling hiervan.


Het Afdelingshoofd Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de P- taken, organisatieontwikkeling, neemt deel aan het MT en is de externe vertegenwoordiger van de afdeling in de regionale samenwerkingen. Het Adjunct Afdelingshoofd rapport aan het Afdelingshoofd Ontwikkeling.

 

Aan de slag bij…

De afdeling ontwikkeling wordt gekenmerkt door een platte structuur, veel collegiale samenwerking en een goede sfeer. De afdeling bestaat uit circa 50 medewerkers, verdeeld over alle inhoudelijke vakgebieden: welzijn, onderwijs, ruimte, natuur, wonen, klimaat en energie, openbare werken en economie.

 

We matchen als…

Onderstaande checklist vinden we erg belangrijk. Kun je alles afvinken?

     WO werk- en denkniveau

     Een goede bestuurlijke antenne en stevige sparringpartner

     Managementervaring of stevige ervaring als strateeg binnen de gemeentelijke sector

     Ervaring in het ruimtelijk domein is een pré

     Initiatiefrijk en in staat om buiten de lijntjes te kleuren

     Verantwoordelijkheidsgevoel en de vaardigheid om te prioriteren

     Helikopterview

     Verbinder


null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures