Inhuurdesk Noord-Brabant

Administratief medewerker bezwaar en klachten

Geplaatst 9 dec. 2022
Project ID: 9125142
Plaats
Heeze, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 16 jan. 2023
Einde: 16 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2022 12:00

De gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken al sinds 2004 samen. Sinds 1 april 2012 heeft deze samenwerking een eigen fundament gekregen in de vorm van de ‘Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten’ (GRS-A2). Vanaf 1 januari 2017 is een nieuwe en grote stap in de samenwerking gezet door alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen te bundelen in één organisatie: de A2-Samenwerking. Wij samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten. 

Binnen de A2-Samenwerking zijn wij voor de afdeling Beleid & Advies, team Juridische Zaken op zoek naar een pro actieve, daadkrachtige en accuraat werkende, 

Administratief medewerker bezwaar en klachten voor 32 uur per week

Vanwege zwangerschapsverlof zijn wij op zoek naar een medewerker die ons team tijdelijk kan versterken 

Vind jij het een uitdaging om samen met collega’s verder mee te bouwen aan onze samenwerkingsorganisatie? Kun en wil jij jouw vakgebied uitoefenen in een omgeving met veel dynamiek en zo bijdragen aan vier organisaties tegelijk? Krijg jij energie van nieuwe ontwikkelingen en onverwachte uitdagingen? 

Dan is dit iets voor jou!

Sinds 1 april 2012 bestaat de ‘Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten’ (GRSA2), een samenwerkingsverband van de gemeente Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Vanaf 1 januari 2017 is een nieuwe en grote stap in de samenwerking gezet door alle bedrijfsvoeringstaken en de afdeling Werk & Inkomen te bundelen in één organisatie; de A2 Samenwerking. Voor de behandeling van de bezwaarschriften en klachten is een onafhankelijke Bezwarencommissie en Ombudscommissie ingesteld. Deze commissies worden ondersteund door het secretariaat. 

Wij bouwen samen aan een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor de drie gemeenten. 


Wat ga je doen?

Dit zijn onder andere jouw hoofdtaken:

  • Je houdt je bezig met de administratieve ondersteuning van de secretarissen van de Bezwarencommissie /Ombudscommissie:

  • Nauwkeurig registreren van de ontvangen bezwaarschriften/klachten

  • Eerste toetsing ontvankelijkheid van de bezwaarschriften/klachten

  • Verzenden van een ontvangstbevestiging naar bezwaarmaker en eventueel belanghebbenden/klager

  • Het plannen van hoorzittingen voor de Bezwarencommissie/Ombudscommissie

  • Beantwoorden van basisvragen aangaande de bezwaarprocedure/klachtenprocedure

  • Pro actief contact opnemen met bezwaarmaker/klager over het bezwaarschrift/de klacht

  • Je draagt zorg voor de voorbereiding van de vergaderingen van de Bezwarencommissie/Ombudscommissie en verzorgt ook de logistieke planning en de afhandeling van de declaraties van de commissieleden

  • Je bewaakt en verzorgt mede het proces omtrent de voortgang en afdoening van de bezwaarschriften en klachten

  • Je verricht voortgangscontroles, bewaakt planningen en afspraken

  • Je draagt zorg voor het beheer van en bewerkingen van digitale bestanden en systemen

  • Als klachtencoördinator bewaak je de voortgang en draag je zorg voor de dossiervorming en klachtafhandeling


Wat vragen wij?

Om deze hoofdtaken te kunnen uitvoeren beschik je over een afgeronde opleiding MBO + en heb je kennis en ervaring met de Algemene wet bestuursrecht.

Daarnaast heb je bij voorkeur gemeentelijke werkervaring als administratief medewerker bezwaar dan wel administratief juridisch medewerker.

Het is belangrijk dat je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, je prioriteiten kan stellen, zaken bespreekbaar durft te maken (proactief en daadkrachtig) en de voortgang bewaakt. Je bent klantgericht en niet bang voor een uitdaging. Daarnaast werk je accuraat en ben je digitaal zeer vaardig.

Wat bieden wij?

Binnen onze organisatie werken we met plezier, trots en enthousiasme voor onze klanten. Daarbij vinden wij onze kernwaarden deskundig resultaat, waarderend betrokken, durven vernieuwen en samen sterk staan erg belangrijk.

Wij bieden je veel vrijheid en flexibiliteit in werkomstandigheden en werktijden. Je krijgt de ruimte om mee te denken en eventuele nieuwe werkwijzen vorm te geven. Je werkt vanuit de GRSA2 voor een of meerdere organisaties (de verschillende gemeenten en/of de GRSA2 zelf). Samen willen we bouwen aan een organisatie en een samenwerkingsverband waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken.


Het tarief is passend bij functieschaal 7 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures