Inhuurdesk Noord-Brabant

adviseur/beleidsmedewerker Verkeer en Mobiliteit 16 uur

Geplaatst 27 sep. 2023
Project ID: YIS 9140111-00003321
Plaats
Gemert, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 okt. 2023
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 sep. 2023 15:00

Gemert-Bakel, een landelijke gemeente met een ondernemende bevolking. We hebben zo’n 30.000 inwoners en binnen de gemeentegrenzen is er variatie van zeven kleine en wat grotere kernen, ieder met hun eigen karakter en uitdagingen. Het gemeentehuis staat in Gemert, de grootste van de zeven. Samen met onze collega’s zoeken we naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. En daar is jouw vernieuwende blik hard voor nodig. Gemert-Bakel ligt in de sterke Brainportregio, met gezamenlijke opgaven rondom de versnelling van de woningbouw en de transitie van het landelijk gebied, pakken we positie. We realiseren ons tegelijkertijd dat een gemeente van onze omvang niet alles kan, met lef en durf maken we daarom keuzes om de beste oplossingen voor onze inwoners en partners te vinden, en daar houden we ons ook aan.

Wat ga je doen?

· Je adviseert bij grote (woningbouw) projecten, het maken van beleid en je neemt de politiek mee in onze strategische overwegingen op het gebied van mobiliteit.

· Je geeft uitvoering aan het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan en in projecten werk je integraal samen aan vraagstukken.

· Je doet voorstellen voor verkeerskundige aanpassingen, overlegt deze met collega’s en belanghebbenden en je adviseert het gemeentelijk bestuur daarover.

· Je verzorgt verkeersbesluiten en dergelijke procedures.

· Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale verkeer overleggen en projecten.

· Je adviseert vanuit verkeer bij bouw- en bestemmingsplannen en je adviseert op mobiliteit bij herinrichtings- en ontwikkelprojecten.

· Je behandelt bezwaarschriften en adviseert bij juridische zaken.

· Je behandelt complexe klachten en meldingen met politieke gevoeligheid.

· Je sluit aan bij het portefeuillehouders overleg van de wethouders en zorgt voor inhoudelijke voorbereidingen van verkeersonderwerpen.

Tot slot stel je (samen met collega beleidsmedewerkers, vakspecialisten en projectleiders) beleidsplannen op en herijkt beleidsplannen conform de meerjarenplanning. Wanneer zijn we een match?

We werken aan een stevige sociale basis en een communicatieve organisatie staat hoog op onze prioriteitenlijst. Bij ons in de gemeente mag je leren, je mag fouten maken. We bieden onze medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen. Dit kan zijn op inhoud en kennis, maar ook op wat je kunt en hoe je je werk het beste kunt doen.

Wie ben jij?

Wij worden warm van mensen met hart voor de omgeving, voor de inwoners en voor de partners. Het is voor ons belangrijk dat je jezelf herkent in de volgende eigenschappen en kwaliteiten:

· Je hebt kennis van relevante (verkeers-) wetgeving.

· Je hebt een brede interesse en je bent allround inzetbaar, van ontwerp tot parkeren en van verkeersjuridische vragen tot verkeersveiligheid.

· Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied en je kunt met je kennis en expertise snel en eenvoudig de vertaalslag maken naar praktische toepassingen.

· Je bent creatief en vindingrijk.

· Je bent flexibel. · Je kunt goed samenwerken.

· Je bent resultaatgericht/doelgericht. · Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

· Je hebt bestuurlijke sensitiviteit.

Om succesvol te zijn in de functie heb je een aantal dingen nodig:

· HBO werk- en denkniveau; in de richting van HBO Verkeerskunde (NHTV) is mooi meegenomen.

· Ervaring op het gebied van verkeer en mobiliteit.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures