Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur Verkeer

Geplaatst 29 dec. 2023
Project ID: YIS 9146555-00003321
Plaats
Sint-Michielsgestel, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 dec. 2023 12:00

Adviseur Verkeer


De teams Inrichting Verkeer & Reiniging, Beheer & Uitvoering en Wijkbeheer beheren samen de openbare ruimte van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Dat doen we met aanleg- en onderhoudsmaatregelen en door te werken met beleids- en beheerplannen.


Deelnemer regionale samenwerking Noordoost-Brabant

·      RNOB is een samenwerking van en door de 11 gemeenten en 2 waterschappen in de regio Noordoost-Brabant. Gezamenlijk pakken we de maatschappelijke en economische uitdagingen op die we alleen door samenwerking voor elkaar krijgen. Zo werken we slagvaardig aan een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

·      Binnen het programma Duurzaam bereikbaar draag je namens de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel bij aan snel, comfortabel en veilig reizen. Binnen de regio maar ook de regio in en uit. Om dat te realiseren, zetten we in op robuuste wegennetwerken, hoogwaardig openbaar vervoer en een uitgebreid fietsnetwerk. De toenemende verstedelijking en bedrijvigheid in onze regio vragen om slimme oplossingen waar jij aan bij mag dragen.

·      Je bewaakt ambities, de voortgang en communiceert daarover tijdig met collega’s en bestuurders.


Als adviseur Verkeer bij inrichting voor de openbare ruimte

·      Als specialist ben je binnen projecten verantwoordelijk voor de inbreng van het aspect bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

·      Je werkt daarbij samen met projectleiders Ruimtelijke Ordening, projectleiders Openbare Ruimte, collega’s van de teams Beheer Openbare Ruimte en Toezicht & Handhaving.

·      Bij inrichting en reconstructies in de openbare ruimte ondersteun je op verkeerskundig terrein: adviseer je over mogelijke herinrichting van de infrastructuur; zorg je voor afstemming op integrale verkeerskundige en overige ruimtelijke inrichtingsaspecten; zorg je voor draagvlak bij belanghebbenden; assisteer en adviseer je de eindverantwoordelijke projectleider bij het ontwerpproces, inspraak en uitvoering.



Als plantoetser Verkeer en mobiliteit voor de ruimtelijke ordening

·      Je beoordeelt ruimtelijke ontwikkelingsplannen op verkeerskundig terrein.

·      Als verkeerskundige lever je zelf binnen de gestelde kaders advies of toets je andermans voorstellen. Je adviseert over mobiliteitsoplossingen bij woningbouw projecten.

·      Je verricht voorbereidend onderzoek of laat dit verrichten.

·      Je werkt veel samen met collega’s zoals stedenbouwkundigen, wegontwerpers, kostendeskundigen, projectleiders.

·      Je levert een bijdrage aan anterieure overeenkomsten en programma's van eisen ten behoeve van extern voor te bereiden plannen.


Het team

Je thuisbasis is bij jouw collega’s van Verkeer. De teams Inrichting Verkeer & Reiniging (IVR), Beheer & Uitvoering (B&U) en Wijkbeheer (WB) beheren samen de openbare ruimte van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. We zetten er graag samen de schouders onder en zoeken de verbinding met andere afdelingen. We zijn gericht op maatschappelijke ontwikkelingen en houden rekening met de verwachtingen van inwoners en bedrijven. Je legt verantwoording af aan de teamleider IVR.

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures