Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur Mobiliteit

Geplaatst 10 feb. 2023
Project ID: YIS 9128386-00003321
Plaats
Beek en Donk, Remote
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 6 mrt. 2023
Einde: 6 sep. 2023
Tarief
Onbekend

Vaak gaat het op verjaardagsfeestjes over bepaalde verkeerssituaties. En dan is het net als met voetbal: de beste stuurlui staan aan wal. Maar hoe vind jij het om degene te zijn, die wél weet waar ie over praat? Degene die kan uitleggen waarom een oplossing voor de Beekse Brug niet zomaar geregeld is en dat de aanpassing van de N279 een veelomvattend, complex proces is?

 

Natuurlijk ga je deze functie niet aan om erover mee te praten op verjaardagsfeestjes. Nee, jouw hart gaat sneller kloppen als het gaat om de verbetering van de lokale en regionale mobiliteit. Als ‘Beleidsadviseur Mobiliteit’ krijg jij de kans om je in te zetten voor de bereikbaarheid van Laarbeek. Met jouw expertise, verbindende kracht en brede lokale, regionale en bovenregionale kijk adviseer jij over het juiste beleid.  

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Onze gemeente is klein. De lijntjes zijn kort. Dat houdt in dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en zelfstandig werkt. Je valt onder team Leefomgeving, schakelt veel met de afdeling Ruimtelijke Ordening, maar werkt ook een groot deel alleen of met onze andere Beleidsadviseur Mobiliteit. Je houdt je bezig met zowel kleine als grote projecten. Je werkweek is divers: van het voeren van een gesprek met de wethouder en een aantal inwoners, die hun zorgen uiten over een verkeerssituatie, tot aan het regelen van openbare laadpalen, het afgeven van een vergunning voor een gehandicaptenparkeerplaats en een integraal overleg met de Metropool Regio Eindhoven over het verbeteren van het openbaar vervoer in onze regio.

 

In deze functie ben jij:

  • medeverantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling, implementatie en evaluatie vanmbeleid op het gebied van mobiliteit.

  • Je levert een bijdrage aan onderzoeken, adviezen en plannen op het gebied van (slimme) mobiliteit en infrastructuur;

  • een netwerker. Ofwel de verbindende factor tussen opdrachtgever, interne organisatie, bestuur, politiek en samenleving;

  • goed in projectmatig, zelfstandig werken. Je weet de projectleiding te nemen en doet dit zonder het politieke en bestuurlijke krachtenveld uit het oog te verliezen; 

Ben jij de geschikte kandidaat?

Jij werkt in het middelpunt van een politiek-bestuurlijke omgeving en de praktijk. Je zoekt de verbinding, bent een netwerker, communicatief sterk en hebt een brede blik. Je houdt van creatief denken, buiten de gebaande wegen opereren en functioneert zowel zelfstandig als integraal goed.  

 

Daarnaast pas jij binnen ons plaatje als je:

  • Beschikt over HBO+ werk- en denkniveau;

  • Affiniteit met Laarbeek (en de regio) hebt. Je weet wat er leeft en speelt in de gemeente en regio en kunt problemen goed analyseren;

  • Ruime ervaring hebt in projectmatig werken;

  • De kennis over relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen hebt of snel eigen kunt maken;

  • Beschikt over het vermogen te improviseren en te schakelen als de omstandigheden daarom vragen;

  • Snapt hoe je omgaat met bestuurlijke afwegingen, belangen en politieke verhoudingen; 


Het tarief is passend bij functieschaal 12 (CAO gemeenten)


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures