Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsmedewerker energietransitie 36 uur medior

Geplaatst 26 apr. 2024
Project ID: YIS 9156132-00003321
Plaats
Oirschot
Uren
36 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 mei 2024 10:30

Als beleidsmedewerker energietransitie maak je onderdeel uit van het team Fysieke Leefomgeving en Economie dat bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Vanuit dit team wordt gewerkt aan verschillende gemeentelijke taken; wonen, ruimtelijke ordening, Omgevingswet, energietransitie, economie, erfgoed en natuur en landschap.

 

Profiel kandidaat

De gemeente Oirschot heeft als doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn en heeft hiervoor een Energiebeleid en bijbehorend uitvoeringsprogramma vastgesteld. Daarnaast leveren we als gemeente onze bijdrage aan de doelstelling uit het klimaatakkoord. In onze gemeente lopen nodige projecten en initiatieven, zoals de Warmtetransitie. Samen met je collega’s werk je aan de daaraan gerelateerde opgaven.

Je bent onze expert als het gaat om welke beleidsinstrumenten onze gemeente, haar inwoners en bedrijven kunnen helpen bij de energietransitie en duurzaamheidsonderwerpen. Ook heb je oog voor de uitvoeringspraktijk. Verder werk je aan het opstellen van beleidsstukken, raadsnota’s, raadsinformatiebrieven, memo’s voor wethouder(s) en beantwoording van schriftelijke vragen van raadsleden. Verder ben je verantwoordelijk voor het vroegtijdig signaleren van landelijk en regionaal beleid en wetgeving m.b.t. de energie- en warmtetransitie. Proactief signaleer je kansen en bedreigingen en je speelt daar vanuit de juiste invalshoek op in. Je adviezen kenmerken zich door transparantie en duidelijkheid en je schroomt niet zowel de mogelijkheden als onmogelijkheden daarin te benoemen.

 

 

Wat ga je doen:

·      Je draagt samen met jouw directe collega en in samenspraak met de inhoudelijke collega’s van andere relevante taakvelden zorg voor de uitvoering van het uitvoeringsprogramma van het Energiebeleid van de gemeente Oirschot;

·      Je draagt zelfstandig zorg voor het ontwikkelen van beleidsdocumenten;

·      Je draagt zorg voor de monitoring van de inhoudelijke voortgang;

·      Je zorgt dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en vertaalt deze in concrete voorstellen;

·      Je neemt deel aan werkgroepen met inwoners om een bottum-up aanpak in de energietransitie te ondersteunen en te faciliteren.

 

Wie ben jij?

·      Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding op een vakgebied gerelateerd aan de energietransitie is een pré.

·      Je bent een gedreven professional en hebt kennis van of ervaring met de energietransitie. Daarnaast ben je in staat om zowel zelfstandig als in samenwerking beleid te ontwikkelen en projecten te leiden. Je hebt een proactieve houding en bent alert op waar jij binnen jouw team van toegevoegde waarde kunt zijn. Je bent van nature flexibel en dynamisch. Je schakelt makkelijk tussen verschillende beleidsvelden m.b.t. de energie- en warmtetransitie. Je hebt ervaring met projectmatig en doelgericht werken en beleidsadvisering. Het ruimtelijke domein is voor jou geen onbekende. Bovenal ben je dienstverlenend ingesteld.

 

Wat heb je nog meer in huis?

Als onze ideale kandidaat word jij enthousiast van uitdagingen binnen de energietransitie. In deze functie opereer je op het snijvlak van bestuur en burger. Uitgerust met de nodige politiek-bestuurlijke sensitiviteit zorg jij voor beleidsontwikkeling en uitvoering van de projecten die voortkomen uit het Energiebeleid en ben je de verbinding met de verschillende stakeholders binnen de energietransitie.

Je beschikt over kennis van of ervaring met de energietransitie en bent een motivator die collega’s en belanghebbenden op enthousiasmerende wijze weet mee te nemen en te overtuigen.

 detachering only, geen geschikte zzp-opdracht

Hybride werken is mogelijk

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures