Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsmedewerker energietransitie/duurzaamheid 32 uur

Geplaatst 4 apr. 2024
Project ID: YIS 9154458-00003321
Plaats
Bergeijk
Uren
32 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 16:30

Gemeente Bergeijk is een groene, ambitieuze gemeente met ruim 19.000 inwoners, gelegen in één van de hardst groeiende regio’s van Nederland; de Metropoolregio Eindhoven. Het is prettig werken bij gemeente Bergeijk en de lijnen zijn kort. Werkplezier en samenwerken staan bij ons hoog in het vaandel en er is volop mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Samen behalen we goede resultaten.

Jouw functie in het kort

Je bent adviseur en sparringpartner van je collega’s in de organisatie, de portefeuillehouder energietransitie en duurzaamheid en het college van B&W op het gebied van de energietransitie en duurzaamheid. We doen veel op het gebied van duurzaamheid en energietransitie, zie ons BErgeijkENERGY-programma. Je functioneert in een aantal gevallen als projectleider en zorgt er met je collega’s voor dat alle projecten en acties goed lopen. Je ontwikkelt zelfstandig beleid, zorgt voor draagvlak in de besluitvorming, adviseert bij de uitvoering van het beleid en bent het aanspreekpunt voor belanghebbenden. Je werkt actief samen met inwoners, het gemeentebestuur, collega’s, omliggende gemeenten, provincie Noord-Brabant en het bedrijfsleven. Je gaat onder andere aan de slag met de verdere verduurzaming van de bebouwde omgeving; dat betekent dat we vooral onze inwoners hierbij gaan betrekken. 

Dit is jouw kracht

We zoeken een resultaatgerichte en dienstverlenende teamspeler! Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting energietransitie, klimaat en/of duurzaamheid. Eventuele relevante ervaring binnen dit werkgebied is daarbij mooi meegenomen. Je hebt als vanzelfsprekend grote affiniteit met de energietransitie en duurzaamheid in brede zin. Je realiseert je goed dat de energietransitie geen eenvoudige opgave is en dat we dit samen met onze inwoners moeten doen. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, je kunt goed procesmatig denken, bent analytisch sterk, bent klantgericht en hebt een flexibele instelling. Daarnaast heb je gevoel voor politieke/bestuurlijke verhoudingen en staat stevig in je schoenen.

Naast een warm welkom in onze organisatie bieden we je graag…

Een uitdagende en afwisselende baan binnen een team met leuke collega’s met wie je goed kunt sparren en de taken in onderling overleg verdeelt. Je krijgt volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures