Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsmedewerker Milieu

Posted Dec 1, 2022
Project ID: 9124358
Location
Boxtel , Remote
Duration
6 months
End date: Jun 5, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Dec 12, 2022 12:00 PM

Wil jij werken in een innovatieve gemeentelijke organisatie waarbij gewerkt wordt vanuit Passie, Verbinden en Vernieuwen? Dan zijn we op zoek naar jou! Kom onze organisatie versterken als:

 

Beleidsmedewerker milieu

(36 uur)

Specialisatie agrarisch

 

 

Het team

Het cluster Milieu bestaat uit 3 beleidsmedewerkers. Jouw aandachtsgebied is de beleidsontwikkeling op agrarisch gebied. Er liggen diverse uitdagingen in de agrarische sector die een integrale aanpak nodig hebben. Daarnaast betreft het werkzaamheden op het gebied van luchtkwaliteit. Jouw directe collega’s richten zich op bodem, geluid en externe veiligheid. Binnen dit cluster werken jullie nauw samen. Als trio zijn jullie verantwoordelijk voor het integrale milieubeleid van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Binnen het cluster milieu is integraal werken van groot belang. Er is een duidelijke samenhang tussen alle milieuaspecten en vaak komen vragen hierover terecht bij dit cluster. Deze integrale aanpak maakt het mogelijk om structureel betere afwegingen en beslissingen te maken op deze beleidsterreinen. 

 

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker Milieu richt je je op het initiëren en/of ontwikkelen van (nieuw) beleid ten aanzien van de agrarische wetgeving, duurzame landbouw en luchtkwaliteit. Dit beleid toets je aan politieke keuzes, budgetten, geldende wet- en regelgeving, kwaliteitsnormen en effectmetingen. Om te komen tot relevante beleidsvoorstellen signaleer je ontwikkelingen, verricht je extern onderzoek en maak je een juiste vertaling in jouw beleidsstukken. Hierbij zorg je voor een juiste afstemming van het beleid, borg je de samenhang en toets en evalueer je de uitvoering ervan. Als je knelpunten signaleert denk je in oplossingen en zorg je voor bijstelling van het proces. Als netwerker ontwikkel en onderhoud je een relatienetwerk, zoek je actief draagvlak voor beleidsstrategieën en presenteer je de effecten en beleidsdoelstellingen. Je hebt tevens een adviserende tol richting management en bestuur.


Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een leuke collega met de volgende competenties:

·     Proactief: je neemt anderen actief mee in het beleid dat je maakt en signaleert nieuwe ontwikkelingen die je vervolgens implementeert binnen de organisatie;

·     Analytisch: je bent in staat om de milieueffecten van het beleid goed te analyseren en deze inzichten mee te nemen in nieuw te ontwikkelen beleid;

·     Bestuurlijk sensitief: je weet wat er politiek speelt, houdt jouw politieke partners op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw vakgebied en adviseert hen gevraagd en ongevraagd;

·     Passievol: je staat voor jouw vak en draagt milieu en duurzaamheid een warm hart toe;

·     Vernieuwend: je bent in staat om op een innovatieve manier ons beleid uit te dragen;

·     Verbindend: je bent een netwerker en in staat om van ‘buiten naar binnen’ te werken. Je spreekt de taal van een agrarisch ondernemer.

 

Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten)


Similar projects

+ Search all projects