Inhuurdesk Noord-Brabant

beleidsmedewerker sociaal domein 32 uur

Geplaatst 30 apr. 2024
Project ID: YIS 9156406-00003321
Plaats
Bergeijk
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 27 mei 2024
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 mei 2024 15:30

Gemeente Bergeijk is een dynamische gemeente met ruim 18.500 inwoners, gelegen in het groen en ambitieus in haar doelen. De gemeentelijke organisatie speelt actief in op ontwikkelingen uit de samenleving en geeft invulling aan andere vormen van samenwerking binnen en buiten het gemeentehuis. Een uitgangspunt in onze aanpak is ‘lerend ontwikkelen’, waarbij slagvaardigheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid belangrijke kenmerken zijn. Om onze klant, de inwoner en ondernemer van Bergeijk, optimaal van dienst te zijn houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel en pragmatisch. Hiervoor hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek uitsteken voor inwoner en organisatie.

 

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Sociaal Domein werk je aan beleidsontwikkeling en implementatie van vraagstukken op het gebied van gezondheid, participatie, laaggeletterdheid, armoede en minimabeleid. Belangrijke thema’s zijn: participatiewet, armoede- en schuldhulpverleningsbeleid, eenzaamheid en welbevinden jongeren (project #kempenbranie).

Het cluster Maatschappij is in ontwikkeling. We kijken naar een goede werkverdeling, waarbij een verschuiving van taakgebieden tussen beleidsmedewerkers mogelijk is.

·      Je vertaalt landelijke en regionale trends en ontwikkelingen naar een lokale visie en aanpak. Je informeert en adviseert het bestuur hierin.

·      Je werkt nauw samen met je collega’s, de ketenpartners en de inwoners van Bergeijk. Daarnaast vertegenwoordig je Bergeijk in een actieve rol in (sub)regionale samenwerkingsverbanden en projecten.

·      Je hebt een belangrijke verbindende rol. Intern draag je bij aan de integraliteit binnen het sociaal domein en de afstemming met andere beleidsterreinen.

·      Je bent sparring partner voor je collega’s op beleidsmatig en uitvoerend niveau.

 

Wie ben je?

Je hebt een frisse kijk op werken bij een gemeente. Je bent resultaatgericht, communicatief zeer vaardig en je toont daadkracht. Daarnaast heb je gevoel voor verhoudingen en kun je omgaan met diverse

belangen. Je kunt snel schakelen tussen operationeel en beleidsniveau en je bent zelfkritisch. Je hebt

een relevante opleiding, werkervaring binnen het sociaal domein en een brede interesse in dit vakgebied.

 

Wat wij van je verwachten

·      Je vervult met bevlogenheid een veelzijdige adviesrol over het brede Sociaal Domein en werkt hierin actief samen met je collega’s, lokaal en in de Kempen.

·      Je volgt de ontwikkelingen, verricht onderzoek, signaleert en vertaalt ontwikkelingen in beleidsvoorstellen;

·      Je draagt zorg voor de vertaling van vastgesteld beleid in uitvoeringsplannen en toetst en evalueert de uitvoering;

·      Je bent analytisch sterk en kunt vraagstukken vertalen in een kernachtige beleidsmatige/bestuurlijke boodschap.

Wat neem je mee?

·      een afgeronde HBO of WO opleiding

·      kennis van en ervaring binnen het Sociaal Domein;

·      rijbewijs B

LET OP: Gelet op een rol onder leiding en toezicht, is dit niet geschikt als zzp-opdracht!

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures