Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsmedewerker Wmo

Geplaatst 22 dec. 2022
Project ID: 9125829
Plaats
Best, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 31 mei 2023
Tarief
Onbekend

Wij zijn namens de gemeente Best op zoek naar een Beleidsmedewerker Wmo.


Wat worden je taken?

Je komt werken bij de afdeling Regie en Ontwikkeling. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van (strategische) projecten en beleid voor sociale, economische, maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. De afdeling bestaat uit twee teams, team Ruimte en team Maatschappij.

Wij zoeken versterking voor het team Maatschappij.

Jouw taken:

• Je signaleert ontwikkelingen en ontwikkelt visie, beleid en uitvoeringsplannen binnen jouw werkveld. Je doet dit samen met collega’s en organisaties die dit beleid uitvoeren.

• Je bent voor de onderwerpen binnen jouw werkveld aanspreekpunt en adviseur voor portefeuillehouder, manager en collega’s.

• Je bent contactpersoon en opdrachtgever voor interne - en externe partijen die diensten voor de gemeente uitvoeren. Je onderhandelt over de inhoud en randvoorwaarden van de opdrachten die hieruit voortvloeien.

• Je werkt samen en voert overleg met collega’s, diverse organisaties, belanghebbenden en inwoners waarbij alle vormen van participatie aan de orde kunnen zijn. 

• Je draagt zorg voor de budget- en kredietbewaking voor de toegewezen budgetten en stemt hierover af met de financieel adviseur.


Wie zoeken wij?

De organisatie, de afdeling, en de vakgroep zijn volop in beweging. We zijn daarom op zoek naar een positief ingestelde collega, een verbinder, iemand die kan reflecteren en verandervermogen heeft. Je neemt eigenaarschap, kijkt over grenzen heen én stemt af met je collega’s.

We zoeken dan ook een enthousiaste, professionele collega met:

• HBO werk- en denkniveau en kennis en ervaring op het vakgebied.

• Ervaring en affiniteit met en gevoel voor politiek/bestuurlijke aangelegenheden bij de overheid.

• Competenties om goed te kunnen samenwerken met collega’s en externe partijen.

• Kennis van en affiniteit met projectmatig werken.

• Ervaring met het ontwikkelen van beleid

• Vaardigheden om samen te werken met een klant- en resultaatgerichte houding. Je vindt samenwerking vanzelfsprekend.

• Proactieve houding en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Daarnaast heb je een klant- en resultaatgerichte houding, je vindt samenwerken vanzelfsprekend, bent pro-actief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Beschik je nog niet over alle competenties, maar vind je het leuk om je verder hierin te ontwikkelen? Ook dan komen we graag met jou in contact!

Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten)



Meer weten over de organisatie gemeente Best?

Gemeente Best is een ambitieuze gemeente én ambitieuze organisatie in Zuidoost Brabant: een van de slimste regio’s van de wereld. 



In beweging!

Onze organisatie is volop in beweging. Door uitdagingen zoals de nieuwe wet- en regelgevingen, zoals de Omgevingswet en de kanteling in het sociaal domein. Maar ook omdat we zelf een goede dienstverlening naar inwoners en organisaties belangrijk vinden. Met als randvoorwaarde dat we een betrouwbare overheid willen zijn, zeggen wat je doet en doen wat je zegt. We vinden we het belangrijk om te werken vanuit ‘de bedoeling’. Meer hierover weten? Zie: https://omooc.nl/moocs/werken-vanuit-de-bedoeling/ 

Onze medewerkers

Als medewerker van de gemeente Best zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor de kracht van de samenleving. We organiseren wat nodig is om Best verder te brengen. We kennen onze mogelijkheden en beperkingen waardoor we aanvullend talent voor het juiste doel inzetten. In Best ligt de verantwoordelijkheid niet per definitie hoog of laag, maar gaat het om de inzet van de juiste rollen. We staan voor onze kernwaarden: respect, eigen kracht, samendoen, eenvoudig en realisme. 

Werken voor Best geeft ons voldoening. We dragen bij aan een prettige samenleving.

Prettig werken!

Prettig werken vinden we belangrijk voor onze medewerkers. Dat begint met een goede, sociale cao, de cao Gemeenten. Daarnaast hebben we onze lokale regelingen van de gemeente Best, die opgenomen zijn in de Lokale Arbeidsvoorwaardenregeling Best (LAB). Er zijn diverse acties en voorzieningen gericht op een positieve werkbeleving. Denk aan het verstrekken van fruit, de sponsoring van de personeelsvereniging en van sportevenementen, organisatie van de week van de gezondheid en het beschikbaar stellen van een budget voor teamuitjes. Verder hebben we een regeling om fiscaal gunstig een fiets te kopen, kunnen de meeste medewerkers hun werktijden flexibel indelen en voorziet een attentieregeling in aandacht voor bijzondere gebeurtenissen rondom een individuele medewerker. Indirect werken we aan een optimaal werkklimaat door werkprocessen en systemen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en leidinggevenden sturen op een gezonde werkdruk en goede werkverhoudingen.

Daarnaast is de gemeente Best uitstekend te bereiken, met aansluiting op de A2, A58 en een treinstation op loopafstand.

Meer weten over de gemeente Best en/of de gemeente Best als werkgever? Kijk dan op onze website https://www.gemeentebest.nl/werken-bij-de-gemeente-best of onze Facebook- of Twitterpagina!


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures