Inhuurdesk Noord-Brabant

BI-specialist

Geplaatst 23 jan. 2023
Project ID: 9127204
Plaats
Mierlo, Remote
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Als BI-specialist ken je als geen ander de toegevoegde waarde van data-analyse en datagedreven werken, het belang van goede data en een passend datawarehouse. Jij bent degene die de organisaties helpt om met data-instrumenten op basis van de juiste data organisatiedoelstellingen te behalen. Je werkt voor maar liefst 4 organisaties: Dienst Dommelvallei, gemeente Nuenen, gemeente Geldrop-Mierlo en gemeente Son en Breugel.

Ons team Informatievoorziening bestaat uit 26 collega’s en valt onder de afdeling POI (Personeel & Organisatie en Informatievoorziening) van Dienst Dommelvallei. Met 3 collega’s van Gegevensbeheer ondersteunen we organisaties op het gebied van: datadistributie, gegevensmanagement, het borgen van datakwaliteit en het beheren ontwikkelen van data-instrumenten zoals dashboards, rapportages, analyses en kaartbeelden. Deze afdeling willen we uitbreiden met jou als BI specialist om de 4 organisaties verder te helpen op het vlak van datagedreven werken t.b.v. beleidsontwikkeling, onderbouwde keuzes in de uitvoering, planning & control.

Jouw specialiteiten

  • Je helpt de 4 organisaties om met data-instrumenten op basis van de juiste data organisatiedoelstellingen te behalen en vragen te beantwoorden.

     

  • Je adviseert over de inrichting van rapportages en analyses. Je inventariseert en analyseert de informatiebehoefte en speelt daarop in met adviezen en ontwikkelacties.

  • Je verzamelt data en beoordeelt hoe bruikbaar en betrouwbaar deze is. Je signaleert problemen met datakwaliteit en koppelt die terug naar de bronhouder. Op die manier zorg je dat de getoonde data altijd actueel en correct is.

  • Je maakt data bruikbaar voor de gekozen analysemethodiek. Je laadt data op een optimale manier naar het datawarehouse (ETL).

  • Je analyseert data zodat de juiste informatie wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever.

  • Je modelleert, visualiseert en presenteert de data in o.a. dashboards en rapportages in inZicht, Cognos en PowerBI.

  • Je evalueert samen met de vakinhoudelijke teams de datamodellen en draagt deze na acceptatie over aan de opdrachtgever.

  • Je levert een bijdrage aan de gegevensmanagement producten zoals gegevenswoordenboek en dataclassificatie.


Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten)


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures