Inhuurdesk Noord-Brabant

Consulent CMD jeugdzorg

Geplaatst 18 okt. 2023
Project ID: YIS 9141413-00003321
Plaats
Boxtel, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2023 14:00

Als Wijkconsulent Jeugd draag jij bij aan een veilig opgroei klimaat voor jeugdigen. Jij ondersteunt en adviseert ouders en jeugdigen bij het vinden van oplossingen en krijgen/behouden van de eigen regie. Hiermee beperk je de instroom naar specialistische zorg en bevorder je de uitstroom van zwaardere zorg naar lichtere ondersteuning. Maak jij met jouw bevlogenheid, lef een daadkracht het verschil?

Wat je gaat doen

De vragen die je krijgt zijn heel divers, waarbij je ook nauw samenwerkt met je collega’s in het wijkteam. Je werkt integraal vanuit je specialisme jeugd. Je gaat op zoek naar “wat er wel kan”. Dat betekent dat je:

  • Je kijkt samen met het gezin welke ondersteuningsbehoefte er is. Daarbij maak je de afweging of de gevraagde ondersteuning in overeenstemming is met de jeugdwet en beleidsregels van de gemeente.
  • Je versterkt de mogelijkheden van het gezin, waarbij zij zoveel mogelijk zelfstandig verder kunnen.
  • Je coördineert en regisseert de gemaakte afspraken met alle (in)formele betrokken partners.
  • Je werkt nauw samen met ouders, jongeren, vrijwilligers en collega's uit andere organisaties en gemeenten (het netwerk).
  • Je richt je op opvoedkundige, relationele, materiële, individuele, financiële- en maatschappelijke problemen (kind centraal en systemisch kijken).
  • Indien nodig, doorverwijs je naar specialistische zorg.


Dit ben jij

  • Een HBO/HBO+ opleiding gericht op social work/SPH/Pedagogiek.
  • Ervaring in een vergelijkbare functie en inhoudelijke kennis van het vakgebied.
  • Je bent geregistreerd als jeugdzorgwerker SKJ (of vergelijkbaar).
  • Je bent een bevlogen professional met lef en daadkracht.
  • Tenslotte ben je een samenwerker en werk je integraal binnen het wijkteam.

Wij bieden

Hard werken, hard lachen en vooral ook samen! Dat is wat we je bieden bij MijnGemeenteDichtbij. Samen dingen doen, die er écht toe doen. Wij geloven in jouw kennis, kunde en authentieke manier.

Jouw team

Je bent onderdeel van een van de 2 wijkteams in Boxtel. De 15-20 collega’s in dit wijkteam, zijn gedreven en gemotiveerde professionals op het gebied van zorg/WMO, participatie (zoals Schulddienstverlening) en jeugd. Samen “bedien” je de wijk. Hierdoor sta je letterlijk dichtbij de inwoner en maak je gebruik van de korte lijnen met de partners in de wijk.

Het wijkteam is een onderdeel van het Venster Sociaal van MijnGemeenteDichbij.

MijnGemeenteDichtbij

MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Onze missie is om bij te dragen aan goed leven en werken in deze twee gemeenten. Dit doen we door te werken mét onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze drie kernwaarden passie, verbinden en vernieuwen. Daarnaast kennen we drie algemene competenties die voor iedereen binnen onze organisatie gelden, namelijk veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig.

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures