Inhuurdesk Noord-Brabant

Consulent leerplicht/doorstroomcoach

Geplaatst 22 dec. 2023
Project ID: YIS 9146429-00003321
Plaats
Boxtel, Hybride
Uren
28 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 28 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 jan. 2024 12:00

Wil jij werken met en voor jeugdigen die leerplichtig/kwalificatieplichtig zijn? Zet je dan in als consulent Leerplicht en Doorstroomcoach. Jij houdt toezicht op de naleving van de Leerplicht wet, het Doorstroompunt en adviseert daarin. Met ouders, jongeren en partners komen jullie tot oplossingen en pak je de regie. Maak jij het verschil en zorg je voor verbinding?

 

Als consulent leerplicht/doorstroomcoach word je gekoppeld aan een wijkteam, binnen het wijkteam voer jij de Leerplichtwet, het Doorstroompunt en het beleid voor vroegtijdige schoolverlaters (VSV) uit voor de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught. Ook voor jongeren tussen 18 en 23 jaar die niet op school zitten en nog geen startkwalificatie behaald hebben. Jij bent verantwoordelijk voor de volledige en integrale behandeling van de cases in het complexe speelveld van onderwijs, hulpverlening, jeugdigen en hun ouders/ opvoeders.

Wat je gaat doen

  • Je houdt toezicht op de naleving van de Leerplicht en het Doorstroompunt
  • Je voert gesprekken met leerlingen, ouders en hulpverlening. Jouw taak is het signaleren van risico’s/zorgen en het mogelijk doorverwijzen naar hulpverlening.
  • Je adviseert over en beslist op aanvragen voor extra verlof, vervangende leerplicht, vrijstelling en plaatsing op speciale projecten.
  • Administratieve werkzaamheden, waaronder dossiervorming via het jeugdvolgsysteem (JVS).
  • De jongeren uitdagen/activeren/stimuleren tot ontwikkeling van vaardigheden, meer zelfstandigheid, meer verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en bewuste keuzes maken, vooral ook voor opleiding en beroep.


Dit ben jij

  • Je beschikt over minimaal een hbo-opleiding gericht op sociaal of onderwijs.
  • Je hebt ervaring als consulent leerplicht of als consulent Doorstroompunt (voorheen VSV/RMC)
  • Uiteraard heb je affiniteit met jeugd/jongeren.
  • Communicatief vaardig op verschillende niveaus. Je voert gesprekken met directeuren, onderwijsinstellingen en inwoners.
  • Je bent creatief, een denker én doener, je werkt samenwerkings- en oplossingsgericht.
  • Empathisch én besluitvaardig, hierdoor weet je jongeren te motiveren/inspireren en vervolgstappen te zetten richting school, werk of dagbesteding.
  • De bevoegdheid buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is een pré. Als je deze niet hebt, word van je verwacht dat je deze opleiding gaat volgen.
  • Je beschikt over een rijbewijs en auto.

Het aanbod

Hard werken, hard lachen en vooral ook samen! Dat is wat we je bieden bij MijnGemeenteDichtbij. Samen dingen doen, die er écht toe doen. Wij geloven in jouw kennis, kunde en authentieke manier, iets waar we natuurlijk graag iets tegenover zetten: 

Jouw team

Het Regionaal Team Leerplicht is onderdeel van het Sociaal Venster van MijnGemeenteDichtbij en bestaat uit 8 medewerkers. Je werkt vanuit een van de wijkteams in ons werkgebied. In het wijkteam werk je samen met professionals Jeugd, Zorg/WMO en Participatie.

Een kenmerk van de consulenten leerplicht en het Doorstroompunt is dat ze constant in ontwikkeling zijn. Ze leren van elkaar, houden ontwikkelingen van wet- en regelgeving in de gaten, volgen de bijhorende trends van de samenleving en gaan naar scholingsdagen.

MijnGemeenteDichtbij

MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Onze missie is om bij te dragen aan goed leven en werken in deze twee gemeenten. Dit doen we door te werken mét onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze drie kernwaarden passie, verbinden en vernieuwen. Daarnaast kennen we drie algemene competenties die voor iedereen binnen onze organisatie gelden, namelijk veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig.

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures