Inhuurdesk Noord-Brabant

Consulent WMO

Geplaatst 28 feb. 2024
Project ID: YIS 9151341-00003321
Plaats
Son en Breugel, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 mrt. 2024 13:00

Consulent Wmo (inhuur)

(36 uur, 1 maart tot 1 juli 2024)

Wie zijn wij?

Son en Breugel is een groene, Brabantse gemeente met ruim 17.000 inwoners waar het goed wonen, werken en verblijven is. De ligging van bedrijvenpark Ekkersrijt binnen de gemeentegrenzen zorgt ook voor stedelijke bedrijvigheid en bijpassende (milieu)uitdagingen.

De organisatie

Binnen de gemeente Son & Breugel werken we met ongeveer 80 collega’s samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke partners aan onze lokale en regionale opgaven op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid, wonen, milieu, welzijn, veiligheid en mobiliteit. Wij staan voor een veilige werkomgeving waarin je mede jouw groei- en ontwikkelpad zelf kunt bepalen. We omarmen een goede werk-privé balans en hebben aandacht voor jouw ontwikkeling en vitaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de Dommelvallei academie, wandelend vergaderen en iedere dag vers fruit. Het team waar jij in terecht komt bestaat uit zo’n 35 collega’s? Het Wmo team bestaat uit 7 consulenten.

Het CMD

Bij het CMD kunnen inwoners terecht met al hun vragen over welzijn, (jeugd)zorg en participatie. Het CMD is een netwerkorganisatie waarmee de gemeente de inwoners een duurzame, houdbare en toekomstgerichte ondersteuning wil bieden. Speerpunten zijn hoge kwaliteit van de dienstverlening tegen betaalbare kosten, effectiviteit en efficiëntie alsmede een hoog niveau van maatschappelijke deelname binnen de eigen omgeving van de inwoner. Het CMD wordt bemenst door medewerkers van de gemeente en netwerkpartners.

Wat ga je doen?

·       Het geven van informatie, advies en ondersteuning aan inwoners op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

·       Verzorgen van een signaleringsfunctie en zorgdragen voor screening van cliënten.

·       Behandelen van aanvragen in het kader van het sociaal domein in het bijzonder Wmo.

·       Zorgdragen voor (medische) indicatiestelling en de analyse van de zorgvraag.

·       Adviseren over te nemen beslissingen aan de hand van wet- en regelgeving, jurisprudentie en gemeentelijk beleid.

·       Opstellen van rapportages en beschikkingen.

·       Onderhouden van externe contacten (o.a. met inwoners, zorgaanbieders en adviseurs) en het beoordelen van offertes en plannen.

·       Incidenteel meedraaien in de Toegang CMD als specialist op het gebied van Wmo-gerelateerde ondersteuningsvragen en telefonisch of per mail vragen van inwoners of anderen beantwoorden of doorzetten.

·       De consultent neemt deel aan procesoverleg en casusoverleggen.

 ·       Je hebt HBO werk- en denkniveau op basis van een voor de functie relevante opleiding.

·       Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als consulent op het gebied van Wmo

·       Je hebt een generalistische en systemische kijk op huishouden, omgeving en netwerk, met andere woorden inwonergericht, systeemversterkend, vraag- en oplossingsgericht, omgevingsgericht en outreachend werken.

·       Je kunt intern én extern goed schakelen binnen een multidisciplinair team.

·       Je bent in staat te werken binnen een dynamische omgeving.

·       Je bent proactief en werkt resultaat- en oplossingsgericht met oog voor het vereiste proces.

·       Je beschikt over een integrale blik op de positie van de cliënt en de sociale omgeving.

·       Je hebt een flexibele en klantgerichte instelling, je bent teamgericht en in staat collega’s te enthousiasmeren en gestelde doelen te realiseren.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures