Inhuurdesk Noord-Brabant

Ervaren beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Geplaatst 30 nov. 2022
Project ID: 9124379
Plaats
Valkenswaard, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 5 dec. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 dec. 2022 12:00

Gemeente Valkenswaard zoekt: 

Een senior veiligheidsadviseur met visie om maatschappelijke opgaven aan elkaar te verbinden

(32-36 uur per week)

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de weekmarkt en het bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het ouderwetse dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2040. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

Dit is jouw nieuwe baan

Als senior beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid ben je verantwoordelijk voor de grotere, complexe opgaven binnen het veiligheidsdomein. Op dit moment liggen de prioriteiten van de Kadernota Veiligheid op: het (samen met inwoners) versterken van de veilige woon- en leefomgeving, de aanpak van ondermijning en het verbinden van zorg en veiligheid. Het vormgeven van de nieuwe kadernota veiligheid wordt een van je eerste klussen. Het voeren van regie op de prioriteiten binnen het veiligheidsdomein is jouw taak. Op onderdelen ben je ook betrokken bij de uitvoering, bv. door op te treden als projectleider bij een ondermijningscasus en het meeschrijven aan (nieuwe) beleidslijnen. Ook vervul je een rol in de crisisorganisatie. Je adviseert de burgemeester, het college en de gemeenteraad over veiligheidsaangelegenheden en de politiek-bestuurlijke opgaven op dit vlak. 

Veiligheid maak je samen! Dit weet je als geen ander en daarom zoek je steeds de verbinding op met anderen, externe partners maar ook met collega’s uit andere beleidsvelden. Je weet hierbij om te gaan met tegenstrijdige belangen. 

Jouw werkzaamheden doe je niet alleen. Jouw directe collega’s Openbare Orde en Veiligheid coach en begeleid je, waar nodig, bij de uitvoering van de werkzaamheden. Je bent hun eerste aanspreekpunt en klankbord. Je bewaakt de overall voortgang van de werkzaamheden en plant en prioriteert waar nodig. Je voert regie op de P&C-cyclus en bent sparringspartner voor de coördinator/teammanager van het team waarvan het cluster Openbare Orde en Veiligheid deel uit maakt. Je komt te werken in een team met leuke en enthousiaste collega’s.

Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard een prettige en veilige gemeente/plek te blijven.



Dit ben jij:

Je bent een ervaren adviseur die graag samen met anderen integraal wil werken aan de veiligheidsopgaven van Valkenswaard. Je weet daarbij te verbinden op de relatie én op inhoud en werkt resultaatgericht. Je houdt van een dynamisch en hectisch werkveld maar laat je niet leiden door de waan van de dag. Stressbestendigheid en oplossingsgericht werken zijn als een tweede natuur voor je. 

Je hebt een proactieve houding en toont daadkracht en lef. Je bent een stevige gesprekspartner en overtuigend in je voorkomen. Je bent in staat jouw communicatiestijl aan te passen aan het diverse publiek waarmee je te maken krijgt. 

Je beschikt over een HBO+/academisch werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring in het veiligheidsdomein bij een overheidsorganisatie. Een bestuurlijk/juridische achtergrond is een pré. Daarnaast heb je een portie politiek-bestuurlijke sensitiviteit en gevoel voor samenwerken. 

De wereld om ons heen verandert razendsnel en wij bewegen mee. We kiezen bewust voor mensen die daarbij passen. Je bent daarom ook iemand met een portie lef in de broekzak. Een deskundig baken dat advies weet te verpakken in een prettig gesprek. Die de vraag achter de vraag herkent en op zoek gaat naar wat er wél mogelijk is. En die het heft in eigen hand neemt binnen de functie, maar ook in de eigen ontwikkeling.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures