Inhuurdesk Noord-Brabant

Gebiedsregisseur buitengebied 16 uur

Geplaatst 4 dec. 2023
Project ID: YIS 9144875-00003321
Plaats
Best, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 dec. 2023 16:30

De gemeente Best zoekt een ervaren gebiedsregisseur voor het buitengebied.

 

Het landelijk gebied van Best staat onder druk. Er spelen veel complexe ruimtelijke uitdagingen, zoals verbetering van bodem- en watersystemen, noodzakelijk natuurherstel en de veranderopgaven van landbouw en veehouderij met boerenerftransformaties. Daarnaast speelt de schaalsprong van onze Brainport-regio met een forse verstedelijkingsopgave. Daarvoor wordt ook naar het buitengebied gekeken. De gemeente Best wil bij de schaalsprong de kwaliteiten van het buitengebied behouden en versterken. Daarom is het van belang om toekomstbestendige keuzes te maken bij de ruimtelijke inrichting van onze gemeente. Dit vraagt aandacht voor landschapskwaliteit, cultuurhistorische waarden, biodiversiteit, recreatieve voorzieningen en zorgvuldige woningbouw als afronding van de bebouwde kom.

 

In deze functie houd jij je bezig met uiteenlopende projecten en initiatieven in het buitengebied, met name in het gebied De Vleut. In ieder geval gaat het om de daadwerkelijke realisatie van het recreatieve poortgebouw in De Vleut. Dit informatiecentrum met daghoreca moet gaan dienen als recreatieve poort van de stadsregio Eindhoven naar natuurgebied Het Groene Woud. Verder spelen er diverse recreatieve plannen in het gebied, waaronder het maatschappelijke initiatief voor een educatieruimte voor populieren/klompen en doorontwikkeling van de recreatieve beleefroutes.

Ook ben je aanspreekpunt voor agrarische ondernemers met transitievraagstukken. Hierbij zijn natuurinclusiever ondernemen en omschakeling naar vezelteelten en agroforestry kansrijke thema’s.

Daarnaast ga je enthousiast aan de slag met (de voorbereiding van) projecten uit het uitvoeringsprogramma buitengebied.

 

De organisatie vraagt een proactieve medewerker met een betrokken houding, kennis van en passie voor de opgaven in het buitengebied. Als gebiedsregisseur werk je op vooral tactisch niveau. Je doorziet complexiteit van projecten en uiteenlopende belangen. Je verbindt, onderneemt en analyseert. Door jouw overtuigende houding weet jij mensen en belangen te verbinden. De procedurele en inhoudelijke begeleiding van juridisch-planologische procedures behoort niet tot het takenpakket.

 

Functie-eisen:

HBO/WO werk- en denkniveau.

Affiniteit met het landelijk gebied.

Ervaring met complexe ruimtelijke processen.

Flexibel kunnen schakelen tussen verschillende vraagstukken, belangen en projecten.

Effectief handelen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Sterke netwerkvaardigheid en omgevingsbewustzijn.

Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Initiatiefrijk: kartrekker.

Resultaat- en oplossingsgericht: doorpakker

Verbinder: zowel intern als intern-extern

Gevoel voor het financiële aspect.

 

Je werkt voor de ontwikkeling van de projecten nauw samen met de ambtelijke opdrachtgever en met private partijen. Je stemt intern af met de verantwoordelijke bestuurders (burgemeester en meerdere wethouders), de gemeenteraad en met je collega’s van onder meer Ruimtelijke Plannen, Grondzaken, Recreatie, Groen, Vergunningen en Handhaving. Extern heb je onder meer te maken met ondernemers, terreinbeheerders, inwoners en maatschappelijke organisaties, zoals het Bewonersoverleg Best Oost, de Stichting Gastvrij De Vleut en de Klankbordgroep groen.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures