Inhuurdesk Noord-Brabant

Gemeentesecretaris/algemeen directeur

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148386-00003321
Plaats
Gemert, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 mrt. 2024
Einde: 15 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 feb. 2024 13:00

Gemeentesecretaris/algemeen directeur


Gemert-Bakel is een landelijke gemeente, ambitieus en ondernemend, in de snelgroeiende Brainport regio. We groeien de komende jaren naar 35.000 inwoners verspreid over zeven dorpskernen elk met zijn eigen karakter en uitdagingen. Zo is Bakel één van de oudste dorpen van Brabant en heeft Gemert een bijzondere geschiedenis als een vrije en soevereine Heerlijckheid. Het actieve en rijke vereningingsleven, de goede faciliteiten en de vele initiatieven van onze inwoners en ondernemers maken dat onze kernen levendig zijn.

Het gemeentehuis staat in Gemert.


We zetten ons in voor de gezamenlijke opgaven rondom de versnelling van de woningbouw en de transitie van het landelijk gebied. We realiseren ons tegelijkertijd dat een gemeente van onze omvang niet alles (alleen) kan. Met lef en durf maken we daarom keuzes om de beste oplossingen voor onze inwoners en partners te vinden en daar houden we ons ook aan. We werken samen met onze buurgemeenten in de Peel en hebben op onderdelen een intergemeentelijke samenwerking met de gemeente Laarbeek.

Onze medewerkers (220 fte) zoeken steeds naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. Dit komt tot uiting in onze kernwaarden die we uitdragen en van waaruit we handelen: eigenzinning, betrokken, standvastig/daadkrachtig en transparant.


Ben jij onze krachtige en verbindende leider én adviseur?


Als gemeentesecretaris ben je de eerste adviseur van het college. In deze rol wordt van je verwacht dat je onafhankelijk, stevig, adviseert richting bestuur en organisatie. Daarbij laat je de politieke afweging bij het bestuur en weet je de vertaalslag te maken naar de ambtelijke organisatie. Dit vraagt strategisch inzicht en kennis van wat er binnen en buiten leeft.

Voorts bewaak en bevorder je de kwaliteit van de besluitvorming in het college. Je bent de spiegel van het College en brengt de organisatie in de juiste positie.

In het duo-schap met de burgemeester weet je de filterfunctie tussen College en ambtelijke organisatie goed te mangen. Samen met de burgemeester en de griffier vorm je de driehoek.

Samen met de adjunct-directeur vorm je de directie van de organisatie. In 2022 is een organisatie-ontwikkelingstraject ingezet.

Je bent de aanjager van de ontwikkelingen die hierin zijn opgenomen en werkt daarbij doelgericht. Samen met het management en de pgrommaleiders geef je leiding langs het gedachtengoed van Collectief Leiderschap. Via het werken met programma's geef je uittvoering aan de grote opgaves waar we voor staan.



Als boegbeeld van de organisatie weet je mensen te enthousiasmeren en te inspireren.

Je hebt een coachende, mensgerichte houding en bent zichtbaar, zowel intern als extern.

Je bent open, communiceert helder en bent koersvast.

Je zorgt voor rust, ruimte en focus en bent besluitvaardig.

Je bent in staat om de positie die Gemert-Bakel in de regio heeft, vast te houden en waar mogelijk uit te bouwen. Je bent zichtbaar en actief in de samenleving van Gemert-Bakel en beschikt over een groot netwerk.


Gevraagde competenties:;

Verbinder/netwerker: Je bent een verbinder, zowel in de organisatie als in het samenspel met het College en de Gemeenteraad en in de regionale samenwerkingsverbanden.

(door)Ontwikkelaar: je bent koersvast en in staat om de organisatie door te ontwikkelen in de afgesproken toekomstbestendige richting.

Politieke antenne: Je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen staat altijd 'aan'.

Leiderschap: Je bent een leider en adviseur, die het goed functioneren van de organisatie borgt en daarmee het bestuur ontzorgt.


Naast de geschetste competenties vinden we een academisch opleidingsniveau en relevante werkervaring van belang.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures