Inhuurdesk Noord-Brabant

Gezins- en jongerencoach

Geplaatst 20 dec. 2022
Project ID: 9125661
Plaats
Deurne, Remote
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend

Gezins- en jongeren coach GR Peelgemeenten, 36 per week

Jouw taak  

Kinderen, jeugdigen en ouders die vragen hebben over het opvoeden en opgroeien kunnen terecht bij het gebiedsteam in een van de gemeenten Asten, Someren of Laarbeek. Als Gezins- en Jongerencoach (GJC) ben je het eerste aanspreekpunt voor hen. Je analyseert de hulpvraag en pakt - waar mogelijk - de hulpverlening zelf op. Je bent ook degene die de inzet van niet-vrij-toegankelijke (specialistische) jeugdhulp organiseert. Samen met het gezin stel je een gezinsplan op en bij dreigende onveiligheid maak je veiligheidsafspraken, al dan niet in samenwerking met Veilig Thuis.

 

Je rapporteert helder, zorgt voor een compleet en zorgvuldig dossier en voert regie op het gezinsplan en het veiligheidsplan. Dit alles in samenspel met de gedragswetenschapper (intern), de procesregisseur (intern) en de betrokken ketenpartners. In dit samenspel weeg je belangen zorgvuldig af en bepaal jij een koers die recht doet aan de gezondheid en veiligheid van kind en gezin.  

 

Jouw werkgebied 

Formeel kom je in dienst van de GR Peelgemeenten. Tegelijkertijd hebben wij in onze visie verankerd dat de dienst- en hulpverlening lokaal wordt georganiseerd: dicht bij onze inwoners. De gebiedsmanager van het betreffende gebied geeft functioneel leiding aan jou. Binnen het betreffende gebiedsteam werk je samen met de andere (jeugd)professionals en betrokken organisaties zoals zorgpartners, Veilig Thuis, politie en gecertificeerde instellingen.  


Jouw Profiel  

Wij verwachten van jou dat je een relevante Hbo-opleiding hebt afgerond zoals Sociale studies of Pedagogiek, dat je SKJ of BIG geregistreerd bent en dat je ervaring hebt in het (methodisch) en oplossingsgericht werken met gezinnen en jeugdigen. Wij zoeken iemand die de rust bewaart, overzicht behoudt, in staat is de verschillende lijnen in een gezin samen te brengen in één plan en daar regie op voert. Maar dit is niet alles. Wij zoeken iemand die zelfstandig werkt en tegelijkertijd snel verbindingen legt. Iemand met een er-op-af mentaliteit, die communicatief sterk is en beslissingen durft te nemen in moeilijke en complexe situaties.  


Het tarief is passend bij functieschaal 9 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures