Inhuurdesk Noord-Brabant

Gezins- en Jongerencoach

Geplaatst 26 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153688-00003321
Plaats
DEURNE
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 apr. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 apr. 2024 14:00

Samenwerken door Samen Werken

Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten (GR Peelgemeenten) is sinds 2017 hét samenwerkingsverband in het sociaal domein van, voor en door de vijf Peelgemeenten. De Peelgemeenten zijn: Asten, Deurne, Gemert- Bakel, Laarbeek en Someren. Wij trekken samen op in de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Bijzondere bijstand, Minimaregelingen en Schulddienstverlening. Vanuit onze gezamenlijke koers werken wij de komende jaren aan een aantal gezamenlijke maatschappelijke opgaven. Samen bouwen we aan een stevig sociaal domein in de Peelgemeenten. Eén van deze opgaven is ‘Normaliseren’. Met deze opgave willen wij bereiken dat inwoners bewust omgaan met het gedachtegoed ’normaliseren’ en dat betrokken professionals ditzelfde gedachtegoed uitdragen en daarnaar handelen. 

 

Jeugdhulpverlening vanuit excellent werkgeverschap  

GR Peelgemeenten is een jonge, dynamische en ambitieuze organisatie. We bieden onze medewerkers een goede start en mogelijkheden om te leren, te groeien en te ontwikkelen. Om onze professionals in staat te stellen hoogwaardige jeugdhulpverlening te bieden, streven wij naar excellent werkgeverschap. Onze medewerkers zijn dé organisatie, daarom investeren we veel in werkgeluk, vitaliteit, opleiding en talentonwikkeling. Samenwerken, aanpassingsvermogen, verantwoordelijkheid en klantgerichtheid zijn onze belangrijkste kernvaardigheden. Spreekt jou dit aan? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

  

Wat ga je doen? 

Kinderen, jeugdigen en ouders die vragen hebben over het opvoeden en opgroeien kunnen terecht bij het gebiedsteam in een van de gemeenten binnen de Peel. Als Gezins- en Jongerencoach (GJC) ben je het eerste aanspreekpunt voor hen. Je analyseert de hulpvraag en pakt, waar mogelijk, de hulpverlening zelf op. Je bent ook degene die de inzet van niet-vrij-toegankelijke (specialistische) jeugdhulp organiseert. Samen met het gezin stel je een gezinsplan op en bij dreigende onveiligheid maak je veiligheidsafspraken, al dan niet in samenwerking met Veilig Thuis.  

 

Je rapporteert helder, zorgt voor een compleet en zorgvuldig dossier en voert regie op het gezinsplan en het veiligheidsplan. Dit alles in samenspel met de gedragswetenschapper (intern), de procesregisseur (intern) en de betrokken ketenpartners. In dit samenspel weeg je alle belangen zorgvuldig af en bepaal jij een koers die recht doet aan de gezondheid en veiligheid van het kind en het gezin.  

 

Jouw werkgebied 

Je komt net als je GJC-collega’s in dienst van de GR Peelgemeenten. Tegelijkertijd hebben wij in onze visie verankerd dat de dienst- en hulpverlening lokaal wordt georganiseerd: dicht bij onze inwoners in lokale gebiedsteams. Op dit moment zoeken wij een collega voor het gebiedsteam Laarbeek.

 

Vanuit de lokale gebiedsteams werk je samen met de andere (jeugd)professionals en betrokken organisaties zoals zorgpartners, Veilig Thuis, politie en gecertificeerde instellingen. Elk van onze gebieden kent zijn eigen ‘couleur locale’. De gebiedsmanager van het betreffende gebied geeft functioneel leiding aan jou.

 

 

 

 

Jouw profiel  

Wij verwachten van jou dat je een relevante Hbo-opleiding hebt afgerond zoals Sociale studies of Pedagogiek, dat je SKJ of BIG geregistreerd bent of bereid bent om dit te halen. Daarnaast is het van belang dat je ervaring hebt in het (methodisch) en oplossingsgericht werken met gezinnen en jeugdigen. Wij zoeken iemand die de rust bewaart, overzicht behoudt, in staat is de verschillende lijnen in een gezin samen te brengen in één plan en daar regie op te voeren. Je bent iemand die zelfstandig werkt en tegelijkertijd snel verbindingen legt. Iemand met een er-op-af mentaliteit, die communicatief sterk is en beslissingen durft te nemen in moeilijke en complexe situaties. Ook ben je flexibel, geeft het jou energie als geen dag hetzelfde is.

 

LET OP: Gelet op een rol onder leiding en toezicht is dit géén geschikte zzp-opdracht!

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures