Inhuurdesk Noord-Brabant

Juridisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling 24 uur

Geplaatst 15 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152920-00003321
Plaats
Reusel, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jul. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2024 13:00

Juridisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Wil jij echt het verschil maken? Werken in een organisatie met korte lijntjes in een dynamische, politieke omgeving? Met plezier aan de slag gaan voor onze inwoners vanuit onze ambitie ‘Samen Doen’? En daar goed voor beloond worden? Kom dan je talenten inzetten voor de inwoners van gemeente Reusel-De Mierden als Juridisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling!

Wat ga je doen?

Je gaat binnen ons team aan de slag als juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling. De gemeente Reusel-De Mierden staat voor een grote opgave de komende jaren op het gebied van woningbouw, de transitie van het landelijk gebied en de verder implementatie van de Omgevingswet. De juridische advisering hierin is enorm belangrijk om zaken op een juiste manier te kunnen regelen en inrichten. Jij geeft juridisch advies aan de diverse beleidsmedewerkers bij alle ruimtelijke ontwikkelingen. Je legt afspraken met initiatiefnemers juridisch vast in een anterieure overeenkomst en ziet toe op naleving van afspraken. Je behandelt verzoeken om tegemoetkoming in planschade/nadeelcompensatie. Daarnaast heb je een actieve rol bij de inrichting van het nieuwe omgevingsplan en bekleed je de voorzittersrol bij ons adviesteam die vanuit diverse disciplines adviseren op ruimtelijke ontwikkelingen.

Als juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling ben jij de vraagbaak voor ruimtelijke ontwikkelingen op juridisch gebied. Je geeft beleidsmedewerkers juridische ondersteuning bij planologische procedures tot aan beroepszaken bij de Raad van State.  Je schakelt makkelijk van het maken van overeenkomsten naar het strategisch niveau?. Je schakelt met onze huisadvocaat in ingewikkelde juridische dossiers.  Je hebt een veelzijdige functie, waarbij je zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau aan de slag gaat.

Door de veelzijdigheid van de functie sta je veel in contact met verschillende partijen: van onze inwoners, tot de beleidsmedewerkers, tot advocaten, tot de provincie.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een Juridisch talent die zin heeft om de handen uit de mouwen te steken voor onze gemeente. We verwachten dat je al juridische kennis en ervaring hebt op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. En dat je goed kunt samenwerken met je collega’s. ‘Samen doen’ staat in onze gemeente namelijk voorop. We kijken naar kennis en kunde, maar vinden het minstens zo belangrijk om te weten wie jij bent als persoon.

Wat we ook nog graag zien:

·      Je hebt een HBO opleiding of hoger, het liefst in een juridische richting.

·      Je hebt juridische kennis en ervaring van ruimtelijke ontwikkelingen.

·      Je bent communicatief sterk, met de nodige politieke en bestuurlijke  sensitiviteit.

·      Je bent praktisch ingesteld en kunt je adviezen goed uitleggen ook aan mensen zonder juridische kennis.

·      Je werkt goed samen en zoekt makkelijk de verbinding met je collega’s.

 

En wie zijn wij?

Reusel-De Mierden is een ambitieuze en gezellige gemeente in de Brabantse Kempen. Hier kan jij het verschil maken voor onze inwoners en ondernemers. Dat doe je niet alleen. ‘Samen doen’ staat bij ons voorop: met je collega’s, met andere organisaties en met inwoners. Wij zijn zakelijk wanneer het moet, en Brabants gezellig wanneer dat kan. Bijvoorbeeld tijdens één van de vele personeelsfeesten of -uitjes, waar de meeste van onze 100 medewerkers met grote regelmaat bij aansluiten. En bij ons hoef je echt geen pak aan. Je mag helemaal jezelf zijn. Graag zelfs!

LET OP: Opdracht niet geschikt voor zzp, betreft een vervanging voor zw-verlof.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures