Inhuurdesk Noord-Brabant

Kwartiermaker onderhoud openbaar beheer

Geplaatst 22 dec. 2022
Project ID: 9125855
Plaats
Gemert, Remote
Uren
28 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 10 jul. 2023
Tarief
Onbekend

Binnen het team Openbaar Beheer wordt ondersteuning gevraagd in de rol van:

 

Kwartiermaker onderhoud openbaar beheer

voor 24-28 uur

Tijdelijk (6 maanden)

Organisatie

De gemeente Gemert-Bakel is een ambitieuze plattelandsgemeente, gelegen in het oosten van Noord-Brabant. De gemeente telt ruim 30.000 inwoners en heeft een ambtelijke organisatie van zo’n 200 formatieplaatsen. De organisatie kent een directiemodel met 7 teams en is volop in ontwikkeling. Je komt te werken binnen het team Openbaar Beheer.

Wat ga je doen?

Om de manager in de dagdagelijkse aansturing te ontlasten neemt de kwartiermaker de aansturing van de buitendienst (incl. toezichthouders) op zich en is hij/zij verantwoordelijk voor de uitvoering van:

  • Takenpakket van de buitendienst

  • Materieel beheer inclusief aansturing op inkoop nieuw materieel

  • Meldingen openbare ruimte

  • Contract regulier groenonderhoud (Senzer)

  • Reinigingstaken Blink

Daarnaast ga je aan de slag met enkele specifieke organisatievraagstukken. Deze vraagstukken zijn:

Optimalisatie van het proces Meldingen openbare ruimte (MOR)

Gevraagd wordt de processen binnen de MOR-meldingen te optimaliseren. Door de gemeente is een applicatie aangeschaft ter ondersteuning van het MOR proces. De implementatie van deze applicatie is gestagneerd.  Evaluatie van dit proces en de implementatie van de applicatie maakt onderdeel uit van dit vraagstuk. 

Begeleiding doorontwikkeling buitendienst / senzer

De gemeente heeft aan een bureau gevraagd om de huidige overeenkomst met Senzer te evalueren en enkele scenario’s voor te leggen over de toekomstige uitvoeringswijze van de beheer- en onderhoudstaken in de openbare ruimte. Een conceptnotitie met 4 mogelijke scenario’s is aan de gemeente opgeleverd. Gevraagd is om 3 van deze scenario’s financieel door te rekening en een keuzevoorstel aan het college voor te leggen.

Aan de kwartiermaker wordt gevraagd dit vraagstuk in afstemming met de manager procesmatig te begeleiden en het door het college gekozen scenario in samenspraak met de collega’s verder uit te werken.


Sturingsmodel openbaar beheer

De huidige span of attention van de manager openbaar beheer is één van de aandachtspunten binnen de organisatie. De organisatie heeft de wens het sturingsmodel binnen het team te herijken. Aan de kwartiermaker wordt gevraagd om samen met de manager in relatie tot de verschillende ontwikkelvraagstukken het definitieve inrichtingsmodel mede vorm te geven.


Wie ben jij?

·        Je hebt ervaring als leidinggevende en bent in staat om uitvoering te geven aan de verschillende genoemde vraagstukken.

·        Je kunt problemen goed analyseren.

·        Je bent flexibel en blijft effectief functioneren bij veranderingen in werkwijzen, procedures, taken, richtlijnen, strategie, beleid. Je hebt het vermogen om te improviseren en om te schakelen.

·        Je kunt goed samenwerken en je vindt het belangrijk om samen met je team tot een goed resultaat te komen. Je betrekt anderen actief en op constructieve wijze bij overleg door te vragen naar en voort te bouwen op ideeën van anderen.

·        Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

·        Bestuurlijke sensitiviteit: je weet tegenstrijdige politieke belangen bij elkaar te brengen en je kunt omgaan met het bestuurlijke krachtenveld. Je stelt je daarbij professioneel op en kunt schakelen tussen proces en inhoud.

Wat zijn de functie-eisen?

·        HBO werk- en denkniveau.

·        HBO opleiding, bij voorkeur een opleiding gerelateerd aan het werkveld van de openbare ruimte.

·        Ervaring als leidinggevende binnen het werkveld is een pré.


Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures