Inhuurdesk Noord-Brabant

Procesmanager

Geplaatst 24 nov. 2023
Project ID: YIS 9144261-00003321
Plaats
Oirschot
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 nov. 2023 13:00

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ houden we onze gemeente levendig en leefbaar voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente.

 

De gemeente Oirschot is toegewijd aan het verbeteren van onze operationele processen en het waarborgen van de hoogste kwaliteitsnormen in dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven. Ter ondersteuning van dit initiatief zijn we voor het team Bedrijfsvoering & Belastingen op zoek naar een innovatieve, ontwikkelingsgerichte en daadkrachtige procesmanager die procesmanagement helpt inrichten, vaststellen, borgen, beheren en verbeteren binnen alle eenheden van de gemeente.

Krijg jij hier energie van? Dan zoeken wij jou!

 

PROCESMANAGER

32 – 36 uur per week

Als procesmanager bij de gemeente Oirschot werk je nauw samen met je collega's om processen in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat deze systematisch worden gedocumenteerd. Dit doe je samen met een procesondersteuner. Je speelt een cruciale rol in het optimaliseren van processen en het implementeren van kwaliteitsmanagement. Je bent een verbinder en beschikt over een helikopterview, waardoor je effectief kunt samenwerken met verschillende teams binnen de gemeente en haar ketenpartners. Je hebt lef en weet anderen te inspireren dat het vastleggen van processen cruciaal is en je weet vooral draagvlak te creëren voor de te maken keuzes.

 

Wat zijn je taken?

·        Je draagt bij aan de vertaling van het gemeentelijke en landelijke strategisch beleid en ondersteunt de organisatie in het maken van strategische en tactische keuzes.

·        Je ontwikkelt en implementeert kwaliteitsbeheerprocessen om ervoor te zorgen dat de processen voldoen aan de gestelde normen en doelstellingen.

·        Je brengt in kaart en ontwikkelt van processen, met input van gebruikers.

·        Je coördineert Value Stream Maps (VSM's) waarin de huidige, gewenste en toekomstige situatie wordt uitgewerkt, inclusief best practices.

·        Je vertaalt de VSM-impact naar alle gebruikte hulpmiddelen.

·        Je analyseert processen om knelpunten, inefficiënties en verbetermogelijkheden te identificeren en verbetervoorstellen te initiëren.

·        Je hebt een actieve rol in het begeleiden van de implementatie van nieuwe processen of verbeteringen aan bestaande processen. Dit kan betrekking hebben op het trainen van medewerkers, het opstellen van implementatieplannen en het monitoren van de voortgang.

·        Je begeleidt de procesondersteuner.

·        Samen met de procesondersteuner zorg je voor de juiste documentatie van alle processen, inclusief werkinstructies, beleidslijnen en kwaliteitsnormen, om ervoor te zorgen dat medewerkers de processen correct kunnen volgen.

Wat vragen wij?

  • HBO-werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van informatiemanagement of bedrijfskunde (of vergelijkbare opleiding).
  • Green Belt-certificering is een pré.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring met Value Stream Maps (VSM's).
  • Je hebt kennis van procesontwerp en verschillende methodologieën.
  • Je bent in staat om strategisch te denken, kan op managementniveau opereren, hebt politiek-bestuurlijk inzicht.
  • Je wordt betrokken bij veranderingsinitiatieven en moet daarom in staat zijn om medewerkers te begeleiden en te ondersteunen bij het accepteren van (nieuwe) processen.
  • Je toont eigenaarschap en neemt verantwoordelijkheid; je denkt in mogelijkheden.


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures