Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectleider gebiedsontwikkeling 12-36 uur

Geplaatst 21 aug. 2023
Project ID: YIS 9138414-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 sep. 2023
Einde: 25 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 aug. 2023 16:30

Vacature projectleider binnenstedelijke (her)ontwikkelingen

voor de afdeling Programma’s en Projecten


Gemeente Valkenswaard zoekt:

Een ervaren projectleider die in teamverband de voorbereiding en uitvoering van een aantal binnenstedelijke (her)ontwikkelingslocatie organiseert (circa 12-36 uur gemiddeld per week voor een periode van 1-1,5 jaar).

 

Dit is Valkenswaard

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Met verenigingen en gezelligheid, maar ook met internationale evenementen als de weekmarkt en het bloemencorso. Deze eigenschappen voel je terug in de gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Succesvol samenwerken, daar houden we van. We zien daarbij de kracht van het dorpsgevoel, maar zitten ook vol ambitie om klaar te zijn voor 2030. Een spannende mix die we samen vormgeven. Op de Groote Heide vinden we volop onze ontspanning. We zijn trots op die natuur om ons heen. Omdat het in Europa’s top 10 staat. Of gewoon omdat het zo ontzettend mooi is. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is je team

Het team Programma’s en Projecten is een energiek en dynamisch team dat bestaat uit ca. 15 collega programma- en projectmanagers en assistenten. Wij geven concreet vorm aan de ambities die in de toekomstvisie van Valkenswaard staan benoemd op het gebied van wonen, werken en vrije tijd en werken in opdracht van het bestuur en/of andere teams aan projecten en programma’s. Valkenswaard zet in op de uitbreiding van de woningvoorraad, zowel met eigen ontwikkelingen als ontwikkelingen van derden voortvarend tot resultaat tot laten komen. Je begeleid zowel de eigen gemeentelijke ontwikkelingen als die van derden (namens de gemeente).


Dit is jouw opdracht

Onder jouw leiding gaat jouw projectteam voor de eigen gemeentelijke ontwikkelingen aan de slag met de uitvoeringsvoorbereiding en realisatie van de herontwikkelingslocaties waarvoor je verantwoordelijk bent. Voor de ontwikkelingen van derden ben je de verbindende schakel tussen binnen en buiten en zorgt dat in een strak proces een haalbaar plan met bijbehorende ruimtelijke procedure tot stand komt.  Het betreft relatief kleine projecten van doorgaans enkele tientallen woningen. De uitdagingen zijn er echter daarom niet minder om. In samenwerking met je collega’s van team Programma’s en Projecten en team Ruimtelijke stuur je je projectteam aan en organiseer je alles wat nodig is om de projectdoelen binnen de afgesproken kaders te realiseren. Op enkele locaties behoort ook de aanleg van de openbare infra tot de projectscope. Je start met de projectopdracht te vertalen naar een plan van aanpak.

Je hebt ruime ervaring in de realisatie van herontwikkelingslocaties. Als projectleider ben jij de verbindende factor tussen de opdrachtgever, de interne organisatie, het bestuur de politiek en de samenleving. Je beschikt daarvoor over de nodige politiek bestuurlijke sensitiviteit om de bestuurlijk- en ambtelijk opdrachtgever in de voortgang van de projecten mee te nemen. Je bent letterlijk de spil van de projecten, zowel binnen de organisatie als daarbuiten, bijvoorbeeld voor bewoners, belanghebbenden, wijkraden en ondernemers maar ook andere overheden. Je ziet het als een belangrijke uitdaging om de acties die je projecten met zich meebrengen van een zo breed mogelijk draagvlak te voorzien. Daarom kun je uitstekend communiceren en is participatie voor jou een vanzelfsprekendheid. Ook weet je hoe je op de juiste manier een prijs/kwaliteit onderhandeling moet voeren. In tijden van spanning kun je relativeren en kom je met (creatieve) oplossingen om problemen op te lossen.

 

Functieomschrijving

·        Je stelt projectplannen op en richt de projectorganisatie in;

·        Je zorgt voor een integraal plan in je projecten, waarbij de diverse disciplines hun inbreng hebben om zo de beleidsdoelstellingen van de gemeente in het plan vorm te geven, denk hierbij aan bijvoorbeeld woningbouw-programmering, duurzaamheidseisen en de inrichting van de openbare ruimte;

·        je zorgt voor samenlevingsparticipatie;

·        Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het project van ontwerp tot de oplevering;

·        Je bewaakt de voortgang, (financiële) middelen en beslismomenten en rapporteert hierover aan de ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgever;

·        Je bent ambassadeur van projectmatig en resultaatgericht werken binnen de gemeentelijke organisatie.

Functie-eisen

·        Je hebt minimaal een HBO/WO opleiding danwel een dit denkniveau.

·        Een bent een stevige persoonlijkheid met de nodige ervaring in gebiedsontwikkelingsprojecten.

·        Je hebt aantoonbare ervaring met bestuurlijke advisering en bezit overtuigingskracht en politieke sensibiliteit. Je bent omgevingsbewust en organisatiesensitief.

·        Je bent een verbinder met daadkracht die oplossingsgericht werkt en deze rol met veel enthousiasme en via participatie invulling geeft. Samenwerken zit in jouw DNA.

·        Je neemt initiatief, bezit overtuigingskracht en weet mensen te bewegen om samen de gewenste ontwikkelingen te realiseren.

·        Je bent strategisch en analytisch en weet hierbij hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden..

·        Je bent communicatief  en bezit de benodigde onderhandelingsvaardigheden.

·        Onze kernwaarden zijn empathisch, gelijkwaardig, oplossingsgericht en daadkrachtig. Hiernaar handelen is voor jou vanzelfsprekend!

 

Opdracht omvang

In overleg met de projectleider zal worden bepaald welke projecten hij/zij onder zijn hoede zal krijgen uit de portefeuille voor de komende jaren. Die wordt ingeschat op voldoende voor een voltijdfunctie, maar kan natuurlijk opgeknipt worden over meerder projectleiders, afhankelijk van beschikbare uren. Daarom de aangegeven range qua uren 12-36 uur. De inzet wordt aangegaan voor een periode van minimaal 1 tot 1,5 jaar.  

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures