Inhuurdesk Noord-Brabant

Projectmanagement/project secretaris

Geplaatst 10 apr. 2024
Project ID: YIS 9154776-00003321
Plaats
DEURNE, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 22 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 apr. 2024 14:00

Binnen de gemeente Deurne komen een aantal grote maatschappelijke opgaven bij elkaar. Zo zijn daar het gezondheidsvraagstuk, de transitie van het landelijk gebied en de versterking van de vitaliteit van Deurne en haar kernen door middel van o.a. (extra) woningbouw.

Extra complicerende factor daarbij is dat de Deurnesche Peel -een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied- binnen onze gemeentegrenzen ligt.

 

De maatschappelijke opgaven -en dan met name de ruimtelijke component- spelen ook in regionaal verband en beïnvloeden van daaruit in nog nader te bepalen mate de toekomst van de gemeente Deurne. Sterk bepalend hierin zijn specifiek twee regionale ontwikkelingen:

·       De Verstedelijkingslijn vanuit de Ontwikkelstrategie Zuidoost Brabant: het realiseren van een 'schaalsprong Brainport' met een opgave van 70.000-100.000 woningen in het tijdvak 2020-2040 waarvoor -voor een aanzienlijk deel- naar Deurne wordt gekeken.

·       Het Ontwikkelperspectief NOVEX-De Peel: de leefbaarheid en economische vitaliteit van de Peel verbeteren en een toekomstbestendige, gezonde en natuurlijke leefomgeving realiseren.

 

Het bovenstaande -inmiddels “Schaalsprong” genoemd- heeft grote gevolgen. De vraag die zich dan ook voordoet is hoe willen en kunnen we als Deurne, in een veranderende regio, de schaalsprong en bijkomende vraagstukken faciliteren. Als het ware gaan we het Deurne 2.0 bouwen: nu nog in het stadium van “schetsen, kansen verkennen, overleggen en adviseren”. Doel is voor nu om in 2024 hieraan verder richting te geven en dit samen te brengen in het koersdocument Omgevingsvisie en dit door de raad te laten vaststellen. Voor extra informatie zie Document Deurne - RIB-MV-2407 Koersdocument Omgevingsvisie in relatie tot Schaalsprong - iBabs Publieksportaal (bestuurlijkeinformatie.nl)

 

Via West8 hebben we de ondersteuning voor het ‘hoe’ en ‘wat’ geregeld.

Ook wordt de interne projectstructuur vormgegeven: de interne rollen en verantwoordelijkheden als ook de interne overlegstructuur.

Gelet op de omvang van het project zoeken we voor dit project een tijdelijke projectsecretaris voor gemiddeld 3 dagen per week tot (vooralsnog) 1-1-2025.


De Schaalsprong pakken we gefaseerd aan. Het is de bedoeling dat eind 2024 het koersdocument Omgevingsvisie wordt vastgesteld. Dan is een belangrijk onderdeel van het project afgerond. Op dat moment gaan we verder in andere projectgroepen. Daarom is de functie van projectsecretaris voor nu een tijdelijke rol.



Wat ga je doen?

De projectsecretaris is:

·       de ‘rechterhand’ van de projectleider

·       verantwoordelijk voor planning, verslaglegging, monitoren van gemaakte afspraken en overall ambtelijke ondersteuning

·       verantwoordelijk maandelijkse/periodiek gestructureerde voortgangsrapportages

·       de centrale spil: je bent het eerste aanspreekpunt en je hebt het overzicht op activiteiten/agenda’s/processen

·       de adviseur van de projectleider en de opdrachtnemer.

Deze talenten neem je mee:

·       Je hebt een HBO- werk en denkniveau en ervaring in het ruimtelijk domein

·       Je bent proactief en nauwkeurig

·       Je kunt verbanden leggen, ziet kansen en knelpunten en kunt die ordenen

·       Je draagt zorg voor integraliteit

·       Je hebt kennis van de ontwikkelstrategie Zuidoost Brabant/Ontwikkelperspectief NOVEX, de omgevingsvisie en een gemeentelijke organisatie.



Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures