Inhuurdesk Noord-Brabant

specialist gladheid

Geplaatst 25 sep. 2023
Project ID: YIS 9140067-00003321
Plaats
Sint-Michielsgestel
Uren
10 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 16 okt. 2023
Einde: 15 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 okt. 2023 12:00

Specialist Gladheid

Gladheidbestrijding is een verantwoordelijkheid van de wegbeheerders. Om te kunnen voldoen aan de zorgplicht is het belangrijk om op lokaal niveau een aantal zaken op orde te hebben. Een vastgesteld gladheidsbestrijdingsplan is in ieder geval noodzakelijk. Een gladheidsbestrijdingsplan bevat een visie en uitgangspunten die de basis zijn voor de uitvoering van gladheidsbestrijding. Een bijbehorend uitvoeringsplan laat op een gedetailleerd niveau zien hoe de uitvoering van gladheidsbestrijding zou moeten plaatsvinden.

Vanwege behoefte aan actueel beleid voor de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn we op zoek naar een Specialist Gladheidbestrijding. De uitvoering van de gladheidbestrijding in het winterseizoen is belegd bij de werkorganisatie van MijnGemeenteDichtbij.

Je gaat aan de slag met:

Inventariseren: Het uitvoeren van een inventarisatie. Wat is er al? Dat vul je aan door gesprekken te voeren met de medewerkers van de gemeenten. Waar lopen betrokkenen tegenaan en wat werkt juist erg goed? Welke behoeften bestaan er ten aanzien van verbetering van het proces? Welke klachten komen er vanuit de inwoners? Maar denk ook aan regelgeving, de wegbeheerder, klimaatadaptatie, technologische ontwikkelingen en de samenwerking met buurgemeenten.

Participeren: Tegenwoordig verlangen inwoners veel van de overheid. Inwoners zijn mondig en hebben steeds vaker een mening over de wijze waarop de overheid haar taken uitvoert. Juist op lokaal niveau. Gladheidsbestrijding is een zeer zichtbare taak in de samenleving en raakt praktisch elke inwoner. Bij het vormgeven van beleid moet daar absoluut rekening mee worden gehouden.

Ontwerpen: Het opstellen van een gladheidsbestrijdingsplan met een visie en uitgangspunten. Daarin komen voorwaarden als het beschikbare budget, inzetbare personeel, Arbo wetgeving en contractuele afspraken met derden aan bod. Met het nieuwe beleid wordt beoogd dat overal binnen de gemeenten op dezelfde wijze gladheid bestreden wordt.

Uitwerken: Vervolgens moeten diverse onderwerpen worden behandeld en uitgewerkt in een uitvoeringsplan. Denk aan het optimaliseren van de strooiroutes, minimaliseren milieueffecten, raakvlakken met andere beleidsterreinen, regionale afstemming, werking van systemen, inkoop van materieel en zout, communicatie en inzet personeel.

Vaststellen: Het beleid moet worden vastgesteld door de beide gemeenteraden. Idealiter is dat plan voor beide gemeenten hetzelfde.

Het team

Je thuisbasis is bij jouw collega’s van de teams openbare werken. De teams Inrichting Verkeer & Reiniging (IVR), Beheer & Uitvoering (B&U) en Wijkbeheer (WB) beheren samen de openbare ruimte van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Dat doen we met aanleg- en onderhoudsmaatregelen en door te werken met beleids- en beheerplannen. We zetten er graag samen de schouders onder en zoeken de verbinding met andere afdelingen. We zijn gericht op maatschappelijke ontwikkelingen en houden rekening met de verwachtingen van inwoners en bedrijven. Je legt verantwoording af aan de teamleider IVR.

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures