Inhuurdesk Noord-Brabant

Trainee grondstoffen en afval

Geplaatst 28 jun. 2024
Project ID: YIS 9160956-00003321
Plaats
Sint-Michielsgestel
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jul. 2024
Einde: 15 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jul. 2024 12:00

We zijn onderweg naar een circulaire economie. Dat betekent dat we zo veel mogelijk grondstoffen gescheiden inzamelen en daarna hergebruiken. Meer afvalscheiding, meer hergebruik van afvalfracties en structureel schonere dorpen zijn belangrijke ambities voor de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel.

 

Daar mag jij aan bijdragen. Door de huis-aan-huis inzameling hierop in te richten en de juiste voorzieningen op de juiste plaats voor passend aan te bieden. Met onze informatievoorziening zorgen we dat inwoners weten wat de doelen zijn waar we aan werken en wat ze zelf aan kunnen bijdragen. De kosten voor de huisvuilinzameling heffen we zo eerlijk mogelijk. Inwoners die hun afval goed scheiden betalen minder.

 

In 2023 is het beleid voor Afval en Grondstoffen in beide gemeenten vastgesteld. De komende jaren gaan we aan de slag met het uitvoeringsprogramma.

 

 

Wat je gaat doen

De sleutel tot succes is jouw vermogen om als proactieve collega te fungeren voor de beleidsmedewerker, adviseur en projectleiders grondstoffen en reiniging. Je kunt werkzaamheden plannen en organiseren terwijl je voortdurend schakelt tussen taken, her-prioriteert en de voortgang bewaakt.

 

·      Meewerken aan de realisatie van de uitvoeringsprogramma’s Grondstoffen.

·      Adviseren op inhoud en deeltaken. Bijdragen aan en het begeleiden van deelactiviteiten, onderzoeken, bijeenkomsten of deelprojecten in overleg met en onder verantwoordelijkheid van je naaste collega’s.

·      Leveren van bijdragen aan inhoudelijke en procesmatig documenten, zoals projectplannen en beslisdocumenten, het opstellen van begeleidende stukken en het bewaken van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen en bijbehorende archivering.

·      Opstellen, beheren en actualiseren van planningen, signaleren van knelpunten en mede adviseren over oplossingen.

·      Organiseren en voorbereiden van in- en externe bijeenkomsten, verslaglegging, het maken en bewaken van afspraken.

·      Verzorgen van correspondentie, zoals het beantwoorden van brieven en / of mail, het schrijven van opdrachten, het aanvragen van offertes en vergunningen.

Jouw kwaliteiten

Om deze rol met succes te vervullen, dien je te voldoen aan de volgende criteria:

 

·      Tenminste HBO werk- en denkniveau.

·      Je voelt je thuis in een team binnen de gemeentelijke overheid en je ligt niet wakker van wat stress. Je bent flexibel, schakelt eenvoudig, houdt overzicht en geniet van hectiek en afwisseling.

·      Kennis van digitale werkomgevingen en ervaring met gangbare softwarepakketten zoals Microsoft Office.


LET OP: Dit is niet geschikt als zzp-opdracht! ZZP’ers worden niet meegenomen in procedure.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures