Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsmedewerker RO (28-36 uur)

Geplaatst 3 mei 2023
Project ID: YIS 9133049-00003321
Plaats
Eersel, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 15 mei 2023
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
Onbekend

Waar ga je werken?

De gemeente Eersel ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Kempisch wonen in een wereldregio staat op ons uithangbord. Eersel ligt prachtig tussen het groen met zes unieke kerkdorpen, maar is ook ambitieus genoeg om aan te haken bij de ongekende mogelijkheden die Brainportregio Eindhoven ons biedt.

De gemeente wil zich graag verder ontwikkelen en steeds blijven verbeteren. Niet voor niets zijn duurzaamheid en innovatie speerpunten voor onze gemeente. Een goede dienstverlening staat daarbij centraal, want open en respectvol zijn belangrijke waarden voor ons. Wij dagen je uit om samen met ons verder te werken aan de toekomst van de gemeente Eersel.


Wij zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

(accent buitengebied)

Voor 28-36 uur per week

 (Parttime dienstverband behoort tot de mogelijkheden)

 

Team Ruimte werkt dagelijks aan de meest uiteenlopende (her-)ontwikkelingsprojecten en het ontwikkelen van bijbehorend beleid. Je bent verantwoordelijk voor verschillende ruimtelijke projecten die inwoners indienen en voor de herziening van ruimtelijke plannen. In jouw geval ligt daarbij het accent op het begeleiden van projecten in het buitengebied.

Ons landelijk gebied is onderhevig aan een hoop veranderingen. Je zal een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van het landelijk gebied en het creëren van een goed woon-, werk en leefklimaat voor onze inwoners. Je fungeert als spin in het web. Zo ben jij voor verschillende partijen (collega’s, management en bestuur) het aanspreekpunt voor zaken met betrekking tot het buitengebied. Je neemt hen mee in processen waarin je helder bent over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling kom je in het team Ruimte te werken in de afdeling Ontwikkeling. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor Erfgoed, Ruimtelijke Ontwikkeling, Verkeer, Vrijetijdseconomie en Wonen. Het team bestaat uit 14 collega’s waarvan drie collega’s zich met het buitengebied bezighouden.

 

Wat ga je doen?

  • Je treedt regelmatig op als projectleider;

  • Je draagt het gemeentelijk ruimtelijk beleid helder uit op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling aan inwoners en bedrijven;

  • Je adviseert het management en bestuur over ruimtelijke ontwikkelingen en planologische procedures;

  • Je begeleidt planologische procedures;

  • Je adviseert het college en/of gemeenteraad op verzoek over ruimtelijke ontwikkelingen;

  • Je overlegt regelmatig op lokaal, regionaal en provinciaal niveau met diverse overheden en externe (commerciële) partijen;

  • Je ontwikkelt en actualiseert samen met collega’s het ruimtelijk beleid;

  • Je behandelt eventuele juridische vraagstukken.

 

 Wat wordt van je verwacht?

We zoeken iemand die mensen enthousiast kan maken en als klankbord kan dienen voor verschillenden partijen voor zaken met betrekking tot het buitengebied. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een relevante opleiding en achtergrond en minimaal HBO werk- en denkniveau. Enige werkervaring in het vakgebied werkt in je voordeel. Je beschikt daarnaast over een zelfstandige werkhouding en flexibiliteit. Ook heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. We vinden het belangrijk dat je nooit de persoon uit het oog verliest waar je het voor doet of dat nu een collega of inwoner is. Daarnaast heb je ervaring met projectmatig en doelgericht werken. Belangrijke competenties zijn: resultaat-, klant-, en samenwerkingsgericht.

Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures