Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur Auditor Interne Controle (24u pw)

Geplaatst 29 sep. 2023
Project ID: YIS 9140288-00003321
Plaats
Eindhoven, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 2 okt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 okt. 2023 14:00
Adviseur Auditor Interne Controle (24 uur per week) Zorg jij voor procesverbetering?

 

Waarom we jou niet kunnen missen

Heb jij een kritisch oog voor bedrijfsprocessen? Wil je dat inzetten om een waardevolle bijdrage te leveren aan de administratieve organisatie en interne controle binnen een veiligheidsregio? Ben jij analytisch en secuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Hoe jij bijdraagt vanuit de afdeling Audit

•             Je controleert of de (bedrijfsvoerings)processen van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) juist en rechtmatig zijn. Je houdt daarvoor audits en verbijzonderde interne controles (VIC). Je geeft gevraagd en ongevraagd aanbevelingen om processen te verbeteren.

•             Je stemt af met je directe collega’s. Je rapporteert aan de concerncontroller.

•             Je coördineert de inzet van oproepkrachten die helpen met de VIC en je bent voor hen het aanspreekpunt. Je hebt een rol bij de inventarisatie van (fraude)risico’s. Je ondersteunt de veiligheidsregio bij de invoering van de rechtmatigheidsverklaring.

•             Je volgt relevante externe ontwikkelingen en de wet- en regelgeving. Je onderzoekt of ze gevolgen hebben voor de veiligheidsregio en in dat geval vertaal je ze naar controlewerkzaamheden.

•             Je levert een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van moderne audittechnieken, zoals het opstellen, analyseren en beoordelen van Business rules. Op termijn doe je audits en controles via deze technieken.

Voor jou heel herkenbaar

Onze missie zorg voor veiligheid past bij je. Je herkent je in de kernwaarden van de organisatie: behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken.

•             Je hebt tenminste een afgeronde HBO-opleiding die relevant is voor de functie, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt uitgebreide werkervaring in dit vakgebied en kennis van bedrijfsvoering en planning en control.

•             Je hebt inzicht in het functioneren van de administratieve organisatie en de interne controle

•             Je hebt een helikopterblik, goed ontwikkelde analytische vaardigheden en je bent in staat om naar details te kijken. Je overziet wat je bevindingen voor gevolgen hebben voor de processen en je weet daar effectief mee om te gaan.

•             Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken.

•             Ook zijn zelfstandigheid, resultaatgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid en stressbestendigheid competenties   die bij jou passen. Daarnaast toon je eigenaarschap en weet je de juiste informatie te verzamelen om een goed oordeel te vormen.

 

Wat doen wij

Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio’s moeten de inwoners van Nederland beter beschermen tegen rampen en crises. VRBZO is de veiligheidsregio voor Zuidoost-Brabant. In de Veiligheidsregio werken brandweer en GHOR samen om incidenten en rampen te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Voor de gemeenten organiseren we de brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding.

Werken bij een veiligheidsregio betekent werken aan veiligheid. Voor en samen met de gemeenten en met de mensen die hier wonen of verblijven. We zijn een onmisbare schakel in de publieke veiligheid van de inwoners.

 

VRBZO is een organisaties met ambitie. We willen doorgroeien naar integrale bedrijfsvoering en risicobeheersing. Transparantie, resultaat- en klantgerichtheid staan daarbij centraal. We willen voldoen aan onze wettelijke taken en daarvoor moderne audittechnieken inzetten. Op dit moment zitten we in een fase van doorontwikkeling.

 

VRBZO bestaat uit 4 sectoren; Bedrijfsvoering, GHOR en Bevolkingszorg, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding.

 

Wat je van ons mag verwachten

Onze cultuur is informeel, maar professioneel. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om je functie zelfstandig uit te voeren. Je werkt samen met leuke collega’s die vol energie gaan voor hun vak. 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures