Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur Erfgoed (36 uur)

Geplaatst 1 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129379-00003321
Plaats
Oirschot, Remote
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Adviseur Erfgoed en Monumenten

36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Oirschot heeft grote ambities op het gebied van Erfgoed. Onze gemeente is HET levend Erfgoeddorp van de Brainportregio en vanuit je functie vertaal je dit profiel. Er is op dit gebied (nog) veel te ontwikkelen en mooi werk te doen voor je in Oirschot! Erfgoed staat nl. hoog op de ‘Oirschotse agenda’.

 

Je werkt zelfstandig en nauw samen met de medewerker VTE/Erfgoed, binnen een ambitieus team aan de kansen en mogelijkheden om het Erfgoed in Oirschot te versterken, te verlevendigen en ‘eigentijds te maken’. Als adviseur ben jij het aanspreekpunt op dit vakgebied. Vanuit dit vakgebied participeer je dus ook in de diverse gebiedsgerichte opgaven uit het uitvoeringsprogramma Vitaal Landelijk Gebied. Vanuit onze identiteit toon je ambitie en visie voor de gemeente. Je verankert onze erfgoedwaarden binnen (ruimtelijke) ontwikkelingen en levert vanuit jouw kennis een bijdrage aan alle beleidsontwikkelingen. En natuurlijk doe je dit ook ‘buiten de historische muren’ van Oirschot. Naast een prachtige historische kern heeft onze gemeente een bijzonder buitengebied, met diverse nog oorspronkelijke landschapstypes.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Je adviseert en informeert eigenaren en initiatiefnemers over wet- en regelgeving, restauratie, onderhoud en subsidiemogelijkheden.

  • Je adviseert eigenaren en ontwikkelaars over restauraties en bouwplannen m.b.t. de monumentale waarden. Je adviseert bij projecten en gebiedsontwikkelingen en bij plannen t.b.v. de commissie Welstand en Monumenten.

  • Je beoordeelt en verleent subsidies voor de instandhouding, herbestemming en bouwhistorisch onderzoek.

  • Je houdt je bezig met advisering aan het college over monumenten, archeologie, cultuurhistorie en in bredere zin over de ruimtelijke kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Je adviseert binnen je eigen beleidsveld en beantwoordt (bestuurlijke) vragen.

  • Je kijkt breder dan ‘alleen het ruimtelijke’ en ziet erfgoed als een verbindende toekomstwaarde waarin multidisciplinair werken een ‘must’ is.

  • Je denkt mee, aan de herbestemming en toekomstbestendigheid van o.a. ons religieus erfgoed.

  • Je denkt mee en adviseert over de toekomstbestendige betekenis van het Oirschots erfgoed, die ruimte biedt voor inspirerende kansen en aansluiting zoekt bij hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een doortastende professional met een HBO of WO-opleiding op gebied van erfgoed/cultuurhistorie/monumentenzorg. Je kent je vak, mogelijkheden en beperkingen daarvan en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent zowel een dromer als een doener en in staat je droom te verwezenlijken. Je kunt goed omgaan met wensen en belangen van inwoners en maatschappelijke partijen. Je zoekt verbinding en bent overtuigend als dat nodig is. Je weet ook wat het betekent om te werken in een politieke omgeving.

Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures