Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur openbare orde en veiligheid (24/28u pw)

Geplaatst 29 feb. 2024
Project ID: YIS 9151289-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 mrt. 2024 12:00

Veiligheid, dat maak je samen!

Je werkt daarom samen met (keten)partners zoals Politie en OM, maar ook met bijvoorbeeld het jongerenwerk en de horeca. Vanzelfsprekend betrek je hierbij ook jouw interne collega's van andere beleidsdomeinen. Jouw werkzaamheden zijn divers. Samen met jouw directe collega Veiligheid verdeel je in onderling overleg de werkzaamheden en rollen. Het gaat dan om de volgende werkzaamheden/rollen.

Het Integraal Veiligheidsbeleid is de leidraad voor jouw werkzaamheden. Je pakt dit planmatig aan en werkt resultaatgericht. De focus ligt op het verbinden van het zorg- en veiligheidsdomein, een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners en de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Zo ga je aan de slag met de advisering en regievoering over casuïstiek die speelt rondom veiligheid, zoals in de aanpak van (jeugd)criminaliteit, radicalisering en mensenhandel. Ook ben je betrokken bij zorg- en veiligheidscasuïstiek. Samen met partners maak je plannen rondom veiligheidscasuïstiek en geef je sturing op het behalen van de afgesproken doelstellingen.

Vanuit jouw adviesrol geef je gevraagd en ongevraagd advies aan burgemeester en college over uiteenlopende veiligheidsonderwerpen .

Tot slot treedt je op als sparringspartner voor andere vakafdelingen in lopende Bibob-procedures. Je hebt daarom ook ervaring met het uitvoeren van Bibob-onderzoeken.

Ondertussen staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol kunnen zijn voor ons om als gemeente Valkenswaard een prettige en veilige gemeente/plek te blijven.

Wat we zoeken:

  • een stevige gesprekspartner die van van nature senioriteit uitstraalt,
  • je bent in staat snel goede relaties op te bouwen met collega’s en bestuurders.
  • je weet adviezen en voorstellen helder over te brengen, ook op het moment van crisis.
  • je bent flexibel en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende dossiers en taakvelden en kunt hierin goed prioriteren. 
  • je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding op het gebied van bijvoorbeeld Integrale Veiligheidskunde, Criminologie of Bestuurskunde.
  • je hebt werkervaring binnen de (lokale) overheid of daaraan gelieerde organisaties en hebt ervaring met Bibob onderzoeken.
  • Een proactieve werkhouding en een analytische instelling.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures