Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling (24 u pw)

Geplaatst 10 jan. 2024
Project ID: YIS 9147511-00003321
Plaats
GELDROP, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 26 feb. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 feb. 2024 12:00

Wil jij met jouw juridische kennis de woon-, werk- en leefomgeving van Geldrop-Mierlo verbeteren?! Weet jij je weg wel te vinden in een politiek-bestuurlijke context waar serieuze ruimtelijke projecten om een serieuze aanpak vragen? En specialistische vraagstukken op het gebied van ruimte te begeleiden? Wees welkom!

 

Benieuwd naar onze organisatie? Jolijn neemt je graag mee on tour!

https://youtu.be/-faHWR0X4wY

 

Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling werk je binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de afdeling ruimte. Dit team bestaat uit 20 collega’s die werken binnen een breed scala aan taakvelden die een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van ruimtelijke initiatieven. Denk aan duurzaamheid en milieu, afval, vastgoedbeheer, omgevingsvergunningen en juridisch zaken.

 

Ambitie woningbouw

De komende jaren is het de bedoeling dat er 3.000 nieuwe woningen bijkomen in onze gemeente. We hebben een rijkssubsidie van 8 miljoen euro gekregen en investeren zelf hetzelfde bedrag. In het kader daarvan bouwen we 800 woningen in het centrum van Geldrop. Die zijn verdeeld over 25 verschillende locaties en de bouw van de laatste woning moet binnen een termijn van 10 jaar gestart zijn.

 

Jouw nieuwe uitdaging

Naast het behandelen van specialistische vraagstukken, faciliteer je initiatiefnemers bij de planvorming en de voorbereiding van een bestemmingsplanprocedure.

Je zorgt ervoor dat alle interne en externe partners hun rol kunnen spelen en hun verantwoordelijkheid nemen.

Je bent opdrachtgever voor de bestemmingsplannen die in onze opdracht worden gemaakt en toetst de bestemmingsplannen die door derden worden aangeleverd.

Je geeft juridische adviezen t.a.v. ruimtelijke ordening aan onder meer de projectleiders binnen onze organisatie.

Als aanspreekpunt en klankbord informeer en adviseer je het bestuur, initiatiefnemers en burgers in het proces rondom RO-procedures.

Je bent in het recht vertegenwoordiger van de gemeente bij het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures bij de rechtbank of de Raad van State.

Je bouwt diverse netwerken op, zowel intern als extern, en onderhoudt deze.

Je houdt de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet bij en vertaalt deze naar concrete acties voor nu en in de toekomst.

Dit is onze ideale kandidaat

“De ideale kandidaat heeft een afgeronde, relevante hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld: Planologie of Rechten). Je hebt échte affiniteit met het verbeteren van de woon-, werk- en leefomgeving van Geldrop-Mierlo. Met jouw juridische kennis duik je graag in vraagstukken, je analyseert deze en je komt snel tot een oplossing. Je bent ondernemend en efficiënt in je werk, het stellen van prioriteiten gaat je goed af. Integraal werken is voor jou dan ook zelfsprekend. Je wisselt met gemak van communicatiestijl en past je daardoor snel aan je gesprekspartners aan. De ene keer zit je met de wethouder aan tafel, de andere keer met de initiatiefnemer of adviseur. Je werkt graag samen met je collega’s en externe partners. Samen gaan jullie voor goede resultaten. Als je ervaring hebt binnen een gemeentelijke organisatie is dit een pré. Verder vinden wij het belangrijk dat wij bij jou passen en andersom natuurlijk ook. We kijken uit naar je reactie!”

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures