Inhuurdesk Noord-Brabant

Adviseur vastgoed management (8 u)

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148308-00003321
Plaats
Oirschot, Hybride
Uren
8 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 feb. 2024
Einde: 1 feb. 2026
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 16:00

Probleemstelling voor de organisatie: Op het vlak van gebouwbeheer ligt er nog een enorme opgave. Gemeenten hebben op dit gebied een voorbeeldfunctie als het gaat om energietransitie en verduurzaming en moeten elke 4 jaar aangeven hoe ze dit aanpakken met betrekking tot de eigen vastgoedportefeuille.

Oplossing: In de gemeente Oirschot moet alle data die hiervoor nodig is nog volledig worden opgebouwd en geborgd in een, nog aan te schaffen, vastgoedmanagementsysteem. Eveneens noodzakelijk is de aanschaf van een tool voor het monitoren van energieverbruik per gebouw. Hiermee kan vervolgens heel gericht worden gewerkt aan energiebesparing en een planning worden gemaakt voor verdere verduurzaming.

-       Specifiek: De externe kracht zal in 2024 het totale inkoopproces begeleiden om te komen tot een het best passende vastgoedmanagementsysteem en energiemonitoringstool welke het beste voldoet aan de specifieke eisen en behoeften van de gemeente Oirschot.


-       Vervolgens zal na aanschaf in 2025 het systeem en energiemonitoringstool worden geïmplementeerd en dienen deze, in samenwerking met de juiste kennispartners, gevuld te worden met de relevante gegevens van vastgoed die in gemeentelijk eigendom zijn. Denk hierbij aan gebouwen, rioolgebouwen, verlichtingskasten, sportaccommodaties pachtgronden, etc. Naast de algemene beheerfuncties moet het systeem ook de exploitatie van de eigendommen effectief kunnen monitoren. Dit houdt in dat het systeem onder andere in staat moet zijn om onderhoudscontracten, huurovereenkomsten, kosten van exploitatie, inkomsten uit verhuur of pacht, en andere relevante financiële gegevens bij te houden. Eind 2025 / begin 2026 moeten het systeem en monitoringstool functioneren en het beheer ervan geborgd zijn in de huidige organisatie.

 

-       Meetbaar:Als de opdracht is afgerond moet de gemeente in staat zijn om in 2026 te starten met het opstellen van een routekaart. Het Klimaatakkoord bepaalt namelijk dat grote gebouweigenaren, zoals gemeenten via vierjaarlijkse routekaarten op portefeuilleniveau, duurzame Meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s) of meerjarige vastgoed verduurzamingsplannen in beeld brengen welke maatregelen zij al hebben getroffen en hoe zij toewerken naar het streefdoel voor 2030 en een CO2 arme vastgoedportefeuille in 2050.

-       Acceptabel: De externe kracht moet ervaring hebben met vastgoedmanagement (onderhoud en beheer) en kennis hebben van installatietechnische aspecten van gebouwenbeheer.

-       Realistisch: De opdracht moet rekening houden met de huidige financiële en personele middelen van de gemeente. De externe kracht moet in staat zijn om binnen deze kaders een passende oplossing te vinden.

-       Tijdsgebonden: De duur van de opdracht is 2 jaar.

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures