Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur Sociaal Domein (24-32 uur)

Geplaatst 24 jul. 2024
Project ID: YIS 9162563-00003321
Plaats
Son en Breugel, Hybride
Uren
28 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 29 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 14:00

Inhuuropdracht Sociaal domein

 

Wie zijn wij?

Son en Breugel is een groene, Brabantse gemeente met ruim 17.000 inwoners waar het goed wonen, werken en verblijven is. De ligging van bedrijvenpark Ekkersrijt binnen de gemeentegrenzen zorgt ook voor stedelijke bedrijvigheid en bijpassende (milieu)uitdagingen.

 

De organisatie

Binnen de gemeente Son & Breugel werken we met ongeveer 80 collega’s samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke partners aan onze lokale en regionale opgaven op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid, wonen, milieu, welzijn, veiligheid en mobiliteit. Het team waar jij in terecht komt bestaat uit 6 vaste medewerkers waarvan er 1 helaas tijdelijk afwezig is.

 

Wat ga jij doen?

·        Inventariseren inzet op GALA thema’s (valpreventie, stap naar gezonder, terugdringen gezondheidsachterstanden, versterken sociale basis, mantelzorg, eenzaamheid, aanpak overgewicht en obesitas);

·        Planvorming/advisering verdere inzet op deze GALA thema’s;

·        Impactanalyse Wams;

·        Coördineren en adviseren van het opstellen van de lokale inclusie agenda;

·        Adviseren in de werkgroep wonen vanuit sociaal domein;

·        Verdere werkzaamheden tbv sociaal domein.

 

Door (tijdelijke) afwezigheid van een collega komen er een aantal werkzaamheden stil te liggen die zijn opgenomen in onze bestuurlijke planning. Verder uitgesplitst houdt dit het volgende in:

 

GALA

  • Valpreventie: het ontwikkelen van een valscan (risicobepaling) en valadvies bij ouderen. Hierin samenwerken met de LEVgroep. 
  • Terugdringen gezondheidsachterstanden: inventarisatie wat er al is en advies over het ontwikkelen van aanbod met de GALA gelden. Hierin samenwerken met de projectleiders van De Stap Naar Gezonder. 
  • Versterken sociale basis: inventarisatie van wat er al is en advies over te ontwikkelen aanbod met de GALA gelden. 
  • Mantelzorg: inventarisatie van wat er al is en advies over te ontwikkelen aanbod met de GALA gelden. 
  • Eenzaamheid: inventarisatie van wat er al is en advies over te ontwikkelen aanbod met de GALA gelden. 
  • Aanpak overgewicht en obesitas: opdracht geven aan de GGD voor het actualiseren van de uitvoeringsplannen alcoholpreventie, rookpreventie en overgewicht, advies uitbrengen over het creëren van een gezonde sport-/leefomgeving. Hierin samenwerken met de GGD, LEVgroep, sportraad. 

 

Impactanalyse Wams

Er zijn nog geen voorbereidingen getroffen voor de mogelijke komst van de Wams doordat deze controversieel is verklaard. Op dit moment is echter ook nog onbekend wat de komst van de Wams überhaupt zou betekenen voor ons als gemeente. We willen daarom graag een impactanalyse uitvoeren om inzicht te krijgen.

 

Lokale inclusie agenda

Er is een adviserende sessie gehouden bij de gemeenteraad, maar hierna is dit proces stil komen te liggen. Er is de bestuurlijke wens voor een lokale klankbordgroep om de agenda mee vorm te geven.

 

Wonen en zorg

Door aanstaande wetgeving is op dit moment niet bekend of er een lokale woonzorg visie moet komen of dat dit regionaal opgepakt wordt. In de tussentijd is het van belang dat het sociale domein blijft aangehaakt bij het opstellen van een volkshuisvestingsprogramma. 

Wie ben jij?

·        Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen het sociaal domein;

·        Je bent in staat om een nieuw netwerk snel eigen te maken;

·        Je bent proactief en werk resultaat- en oplossingsgericht;

·        Je kunt snel schakelen tussen de verschillende vraagstukken. 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures