Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur WMO (36 uur)

Geplaatst 13 jun. 2023
Project ID: YIS 9134915-00003321
Plaats
SON
Uren
36 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Iedereen doet mee!

Alle inwoners van Son en Breugel zijn zoveel mogelijk zelfredzaam, wonen zo lang mogelijk zelfstandig en doen mee in onze samenleving. Waar daar belemmeringen voor zijn, fysiek, geestelijk of van welke andere aard dan ook, is het onze taak om, samen met het bestuur, deze belemmeringen zoveel mogelijk weg te nemen of -beter nog- te voorkomen. Zo kan iedereen meedoen!

Over de functie

Als beleidsadviseur geef je uitvoering aan de ambities uit het coalitieakkoord, de programmabegroting en relevante beleidskaders. Je adviseert de wethouder(s) en je bent daarnaast een schakel tussen beleid en uitvoering. In deze functie werk je samen met gemeenten in de regio voor bijvoorbeeld de gezamenlijke inkoop van Wmo diensten. Als beleidsmedewerker ben je accountmanager voor diverse aanbieders van zorg en ondersteuning. Je treedt hierin op als sterke gesprekspartner.

Concrete beleidsthema’s waarop ondersteuning wordt gevraagd zijn:

  • Actualisering van het mantelzorgbeleid;

  • Actualisering van het vrijwilligersbeleid;

  • Actualiseren en mee helpen uitvoeren van de inclusieagenda (VN-verdrag voor mensen met een handicap);

  • Evaluatie van het Project Buurtondersteuners (waarvoor subsidie is verleend);

  • Actualisering van het subsidiebeleid, met name evenementensubsidie en eventueel evenementen

Over het team

Het Team Beleid Sociaal Domein bestaat uit 6 medewerkers en beheert de dossiers Wmo, Jeugd, Armoedebeleid, Sport en bewegen, Onderwijs en Onderwijshuisvesting, Gezondheid en Subsidies.

Sturing vindt vooral aan de voorkant plaats bij het bepalen van de resultaten. Wanneer de resultaten zijn vastgesteld is er veel individuele ruimte om te bepalen hóe tot deze resultaten te komen.


Wie ben jij?

Bent breed georiënteerd op het Sociaal Domein en kunt op alle onderwerpen adviseren en sparren met collega’s over mogelijke beleidskeuzes;

Hebt een vlotte pen, schrijft je notities en bestuurlijke voorstellen kort en bondig maar wel duidelijk en begrijpelijk;

Werkt in regionaal verband samen met de netwerkorganisatie voor inkoop – en contractmanagement.

Bent binnen de gemeente Son en Breugel verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en -implementatie van (veranderingen in) diverse Wmo maatwerkvoorzieningen. Je werkt hierin samen met de Kwaliteitsadviseur van de toegang (Centrum Maatschappelijke Deelname).

Kunt een bijdrage leveren aan het actualiseren en implementeren van verordeningen en beleidsregels op het gebied van de Wmo.

Legt op basis van vertrouwen de verbinding tussen inwoners, bestuur en organisatie.

nementensubsidies.

Dit ben jij

Jij bent een proactieve, gedreven beleidsmedewerker, type hands-on. Voor verrijking van de vakgroep zoeken we iemand met een taakgericht profiel.

Je bent een stevige persoonlijkheid, flexibel en je kunt als geen ander verbinden en netwerken. Je hebt inzicht in de dynamiek van een ambtelijke en bestuurlijke organisatie en een goed gevoel voor de politiek bestuurlijke verhoudingen. Samenwerken is voor jou een normale zaak en je werkt klant-, oplossings- en resultaatgericht. Je weet je nieuwe onderwerpen snel eigen te maken.

Tot slot;

  • Ben jij politiek sensitief, analytisch en strategisch;

  • Heb jij goede communicatieve- en adviesvaardigheden;

  • Weet jij de verbinding te leggen tussen inwoners, bestuur en organisatie;

  • Heb je oog voor innovatie.


Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures