Inhuurdesk Noord-Brabant

Beleidsadviseur Wonen (24 - 32 uur)

Geplaatst 21 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130451-00003321
Plaats
Vught, Remote
Uren
24 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 27 mrt. 2023
Einde: 28 jul. 2023
Tarief
Onbekend

Gemeente Vught zoekt een:

Beleidsadviseur wonen (24 - 32 uur)

Je werkt aan de doorontwikkeling van het woningbouwprogramma in de context van de lokale woonvisie, de (sub) regionale verstedelijkingsafspraken en de Brabantse Agenda Wonen. Je hebt een actieve rol in de regionale overleggen. Verder sta je in nauw contact met woningcorporaties, ontwikkelaars en huurdersorganisaties en neem je deel aan de interne regiegroep Gebiedsontwikkeling.

Je hebt een relevante hbo/wo-opleiding. Je weet wat er speelt op het gebied van woonbeleid, woningmarkt en woningbouwprogrammering. Je kunt goed omgaan met de tegenstrijdige belangen die daar spelen. Je bent een integraal denker die verbanden legt tussen diverse beleidsterreinen. De adviezen die je schrijft zijn helder en bondig. In je mondelinge communicatie ben je duidelijk en overtuigend.

extra informatie:

Gemeente Vugth zoekt vervanging tijdens de ziekte van de senior beleidsmedewerker Wonen. Vught levert de voorzitter van de bestuurlijke tafel Wonen en daarom ook de ambtelijk secretaris. Daarmee heeft de beleidsmedewerker een spin-in-het-web functie in de regio, bijvoorbeeld ten aanzien van de Woondeal.

 Het spreekt voor zich dat de beleidsmedewerker ook de advisering aan de portefeuillehouder op dit punt voor zijn rekening neemt, zowel vanuit het regionaal als het lokaal perspectief. In Vught volgt men nadrukkelijk ook de ontwikkelingen in het Rijksbeleid tav het betaalbaar en beschikbaar krijgen en houden van woningen voor starters en de lagere inkomensgroepen. Ook in de afspraken ze hierover maken met de corporaties, de beleidsmedewerker heeft hierin vooral een signaleringsfunctie.

 

Het tarief is passend bij functieschaal 11 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures