Inhuurdesk Noord-Brabant

Casemanager inzetbaarheid en verzuim (16 uur)

Geplaatst 3 jul. 2023
Project ID: YIS 9135612-00003321
Plaats
Heeze, Hybride
Uren
16 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
0 - 90 €/uur

Casemanager inzetbaarheid en Verzuim | 16 uur per week | start z.s.m.

Wat ga je doen?

Als casemanager inzetbaarheid en verzuim ben je op proactieve en sturende wijze de spil in ons verzuimproces. Je bent verantwoordelijk voor de advisering en uitvoering van het verzuim- en re-integratieproces, waarbij de focus ligt op het duurzaam inzetbaar houden van de medewerkers.

 

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers, de managers; Je bent contactpersoon voor de arbodienst, UWV en arbeidsdeskundige;

  • Je zorgt voor een tijdige uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter; Je vervult hierin een regierol;

  • Je schrijft organisatie brede (verbeter)voorstellen voor o.a. het verlagen van het ziekteverzuim op basis van rapportages, analyses en gesprekken met medewerkers en management;

  • Je voert preventieve- en re-integratie gesprekken met medewerkers;

  • Je coacht de teams op verzuim en inzetbaarheid en begeleidt medewerkers t.a.v. duurzame en langdurige inzetbaarheid;

  • Je verwerkt WIA-aanvragen en beschikkingen in de Werkgeversportal.

 

De opdracht

De rol van casemanager inzetbaarheid en verzuim is een nieuwe rol binnen de A2 samenwerking. De belangrijkste redenen om dit specialisme tijdelijk in te vullen en daarmee ook de opdracht:

  • Door wisselingen van de wacht is er de afgelopen periode onvoldoende aandacht geweest voor medewerkers in het verzuim- en re-integratieproces. Dit resulteert in een hoog verzuimpercentage. Wij vragen nu extra inzet en aandacht op het proces om zo de juiste stappen te ondernemen voor onze medewerkers en ook het ziekteverzuim terug te dringen.

  • We willen door middel van deze tijdelijke rol onderzoeken hoe we in onze samenwerking permanent kunnen omgaan met verzuimbegeleiding. Wij verwachten hierin een kritische blik en een advies.

Waar kom je te werken?

De A2 Samenwerking Gemeenten werkt in een samenwerkingsverband voor de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende. We bundelen hiermee onze krachten en zorgen hierdoor voor meer efficiency en een optimale dienstverlening op het gebied van advies en beleid, administratie en belastingen, techniek en gegevens, ondersteuning bestuur/organisatie én werk en inkomen. In onze organisatie werken wij, met een grote mate van flexibiliteit, aan mooie uitdagingen in een leerzame werkomgeving, waarin we mooie resultaten behalen met elkaar in een prettige, collegiale samenwerking.

 

Jij gaat in eerste instantie aan de slag voor het klantteam A2.

 

Team HR

Jij komt te werken in het team HR dat bestaat uit 16 medewerkers die zijn onderverdeeld in 1 HR Beleidsmedewerker, 4 HR adviseurs, 4 HR Consulenten, 4 HR loket medewerkers, 1 Arbo-coördinator, 1 Ambtelijk Secretaris en 1 arbeidsjurist. We werken gedreven samen in een goede advisering naar het management/directie/bestuur van de drie gemeenten en de A2 samenwerking en in verschillende HR gerelateerde projecten.

 

Onmisbare competenties voor deze functie

Probleemoplossend vermogen: Eigen persoonlijkheid en kracht inzetten om de aanwezige energie en deskundigheid bij anderen aan te boren voor een excellente uitvoering van prioriteiten.

Coaching: Begeleidt en motiveert medewerkers om hen effectiever te laten functioneren door hun zelfinzicht en probleemoplossend vermogen te vergroten.

Inlevingsvermogen: Is zich bewust van de houding, gevoelens en omstandigheden van anderen en van de invloed van het eigen gedrag op hen.

Belangen verbinden: Brengt de belangen van diverse stakeholders bij elkaar met het oog op optimaal resultaat en gericht op verdieping van relaties.

Stevigheid: je bent ambitieus en grensverleggend, maar ook daadkrachtig en doortastend. Je bent besluitvaardig maar je hebt ook wilskracht en vastberadenheid.


Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures