Inhuurdesk Noord-Brabant

Casusregisseur Inburgering (32u pw)

Geplaatst 6 sep. 2024
Project ID: YIS 9165268-00003321
Plaats
Best
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 sep. 2024 12:00

De basis is de Wet Inburgering. Daarnaast werken we ‘volgens de bedoeling’ en kijken we naar maatwerk. Jij bent het centrale aanspreekpunt voor de inburgeraar en zijn/haar gezin. Je begeleidt bij het opstellen van een Plan Inburgering en Participatie (PIP). Hiervoor werk je nauw samen met interne collega’s, zoals de Programmaleider Nieuwkomers, je collega’s van Werk en Inkomen en zeker ook onze externe partners zoals welzijnsinstellingen, COA, IND, vluchtelingenwerk en scholen. Met het doel om integraal de inburgering te doen slagen.

 

Je hebt je eigen caseload. Je start met een kennismakingsgesprek en een breed intakegesprek. Bij voorkeur al op het AZC. Vervolgens help je om het PIP op te stellen. In het PIP stel je vast welk inburgeringstraject het beste past bij de persoon.

Tijdens de inburgering bewaak jij de voortgang van dit traject en neem je actie als je ziet dat deze stagneert of dat er meer nodig is.

Er zit ook een harde kant aan. Je informeert de nieuwkomers over hun rechten en plichten in de Nederlandse maatschappij. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk dat jij op de hoogte bent en blijft van (wettelijke) ontwikkelingen op dit vlak. 

Word je heel enthousiast van bovenstaande uitdagingen? Dan ben jij wellicht die juiste persoon op de juiste plek die onze gemeente verder kan brengen. Wel stellen we een aantal eisen voor deze functie:


-     Je werkt en denkt op HBO-niveau en hebt aanvullende kennis en ervaring van de Participatiewet en de Wet Inburgering.


-     Je hebt affiniteit met de doelgroep statushouders, je begrijpt hun problematiek. Jouw basishouding is klant- én resultaatgericht.


-     Je spreekt vloeiend Engels en bij voorkeur nog een andere vreemde taal


-     Je weet wat het is om een caseload te hebben. Je hebt een goede planning en weet hoe de afspraken kort en bondig vast te leggen.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures