Inhuurdesk Noord-Brabant

Communicatie adviseur (24-32 uur)

Geplaatst 26 apr. 2023
Project ID: YIS 9132699-00003321
Plaats
Valkenswaard, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
Onbekend

Werken bij de gemeente is betekenis- en zinvol werken, het is werk wat ertoe doet. Werken bij de gemeente is divers, geen dag is hetzelfde, er is voldoende afwisseling en uitdaging. Het mooie van werken binnen de A2-samenwerking op de locatie gemeente Valkenswaard, is dat je met veel verschillende collega's samenwerkt. Dit zorgt voorkorte en plezierige werklijnen. De werksfeer is erg prettig en de werkomstandigheden zijn prima geregeld. 

 

Wij zijn voor het klantteam Valkenswaard op zoek naar een communicatieadviseur. Concreet ga je het management adviseren en ondersteunen op communicatiegebied. Daarnaast ben je met je teamgenoten aan zet voor de gezamenlijke doorontwikkeling van de communicatieve dienstverlening binnen de A2-samenwerking. We hebben samen al heel wat bereikt als je kijkt naar onze gezamenlijke werkwijze. Dit willen we verder uitbreiden en stevig verankeren in ons team en in de organisaties. Je krijgt de ruimte om samen te sparren, kennis te delen, aan projecten te werken en jezelf verder te ontwikkelen.

 

Je team:

Je werkt samen met 40 andere collega’s, binnen afdeling Beleid & Advies bij de A2-samenwerking (inderdaad, genoemd naar de snelweg). Elke medewerker in dit team maakt onderdeel uit van één of meerdere klantteam(s). De A2-organisatie regelt vanaf 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk en inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. In Valkenswaard werk je samen met twee consulenten, twee communicatieadviseurs en een strategisch adviseur. Jij wordt de derde! Het team wordt ondersteund door drie collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoerende zaken.

 

Dit ga je doen:

Je adviseert en begeleidt collega’s, (programma)managers en bestuursleden bij de toepassing van interne en externe communicatie in hun beleidsvelden en projecten. Het gaat hierbij om het complete communicatie scala: van communicatieadvies- en beleid tot woordvoering. Van het bijdragen en voorbereiden van kernboodschappen, tot bijdragen aan procesplanning en aan het interne organisatie ontwikkelingsprogramma.

Je werkt samen met communicatiecollega’s aan grote en kleine projecten op tactisch en strategisch niveau. Het investeren in een communicatieve organisatie is een belangrijk aandachtspunt. Dit doe je in hechte samenwerking met jouw communicatiecollega’s. Ook leveren jullie samen een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van het taakveld communicatie binnen de A2-samenwerking.

Over jou:

HBO+/WO werk- en denkniveau binnen het vakgebied communicatie en ervaring als communicatieadviseur is een must. Bovendien heb je zicht op communicatieve ontwikkelingen en aantoonbare ervaring met integraal werken en de inzet van moderne communicatiemiddelen. Affiniteit met het sociaal domein is fijn.

 

Wie zien in jou een echte teamplayer en verbinder. Samen mooie resultaten neerzetten, daar krijg jij energie van. Je bent een innovatieve communicatieprofessional, iemand die graag buiten de lijntjes kleurt, af en toe de boel even flink opschudt en met creatieve oplossingen komt.

 

Je bent je ervan bewust dat communicatie voor een heel groot deel bestaat uit actief luisteren, en dat kún jij ook heel goed. Daarnaast weet je de vraag achter de vraag te herleiden en komt daardoor met een passend advies. Ingewikkelde onderwerpen omzetten in een pakkend en voor iedereen begrijpelijk verhaal, mag geen probleem voor je zijn.

En sta je te popelen om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de communicatieafdeling: je deelt je kennis en haalt die ook op bij anderen.

 

Wat neem je mee?

· Ervaring in een vergelijkbare functie.

· Gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen

· Je bent innovatief, proactief en hebt goede adviesvaardigheden.

· Affiniteit met crisiscommunicatie aangezien je ook hierin een rol zal spelen.

· Goede contactuele en adviserende kwaliteiten.

· Bent in staat om jouw werkverdeling af te stemmen op de bestuurlijke prioriteiten.

Wat mag je van ons verwachten:                       

Een uitdagende functie in een prettige werkomgeving waarin open en direct communiceren, resultaat- en klantgerichtheid belangrijk zijn. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Daarnaast zit hybride werken in ons DNA en zijn er uitstekende mogelijkheden om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

 

Dit is Valkenswaard:

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven is het, ook met 31.000 inwoners, ons-kent-ons. Valkenswaard is een prachtig groene, bruisende gemeente, waar het fijn wonen en recreëren is. Met volop plekken om plezier te maken en op avontuur te gaan in de buitenlucht. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers, met extra aandacht voor jongeren en jonge gezinnen. En daar zijn we trots op. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan een gezonde en duurzame leefomgeving, waarin iedereen kan meedoen. Zodat Valkenswaard ook in de toekomst een fijne plek blijft.


Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures