Inhuurdesk Noord-Brabant

Concerndirecteur afdeling bedrijfsvoering (32 uur)

Geplaatst 5 apr. 2024
Project ID: YIS 9154726-00003321
Plaats
DEURNE, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 14:00

Uitvraag tijdelijke inhuur concerndirecteur met afdeling Bedrijfsvoering als aandachtsgebied


In verband met het vertrek van het afdelingshoofd Bedrijfsvoering is gemeente Deurne op zoek naar een interim-afdelingshoofd Bedrijfsvoering. Een adequatere beschrijving van de behoefte en verantwoordelijkheden is concerndirecteur met als aandachtsgebied de afdeling Bedrijfsvoering.


è Algemeen

In gemeente Deurne speelt dat:

-     We in 2023-2024 een (cultuur)ontwikkeltraject voor de leiding hebben doorlopen; we dit ontwikkeltraject verbreden naar medewerkers en ons op dit moment bezinnen op de accenten voor de doorontwikkeling van de leiding voor de komende tijd

-     We een organisatieontwikkeltraject doorlopen ihkv meer planmatig, procesmatig, beheersbaar en voorspelbaar werken; focus ligt op het integraal met elkaar werken middels een concernplanning, die doorvertaald dient te worden in afdelings-, team- en individuele plannen en sturing- en monitoringsinstrumenten

-     We een organisatorische heroverweging van de organisatieinrichting overwegen, waarbij o.a. de organisatorische entiteit van afdelingen verdwijnt en de rol van afdelingshoofd verdwijnt. Dit vraagt een herverdeling van rollen en taken en het ontwikkelen van zittende collega’s in die richting.  


Daarom zetten we nu niet in op rechtstreekse vervanging maar op interim-vervanging tot naar schatting 31-12-2024.


Het college van B&W wil dit jaar beginnen te oogsten op de dossiers en de ontwikkeling van de organisatie in de zin van ‘basis op orde’: voortgang en versteviging van ingezette zaken is nodig. Dit vraagt een behoorlijke inspanning van de leiding:

-     de teams zijn de afgelopen jaren gegroeid en daarmee ook de span of control/support.

-     Er is ook een stevige mate van ’depth of control’ nodig omdat er relatief veel nieuwe en onervaren medewerkers zijn.

-     Door kennis’drain’ en een nieuwe kijk op ‘hoe we de zaken willen doen’, moeten sommige processen/taakverdelingen binnen en tussen teams/clusters opnieuw opgebouwd worden.

-     Er spelen op dit moment een behoorlijk aantal strategische en integrale dossiers die om een overkoepelende blik en een stevig bestuurlijk-ambtelijk samenspel vragen.


Dit speelt organisatiebreed en hieraan lever je een bijdrage. Gelet op alle ontwikkelingen zoek ik dus voorlopig relatieve rust in de inrichting van de organisatie: 1 aanspreekpunt voor alle overkoepelende zaken van de afdeling Bedrijfsvoering, zowel voor bestuurders als voor medewerkers. Daarnaast zoek ik een concernmanager die actief bijdraagt aan de organisatieontwikkeling en bestendigen van ingezette ontwikkelingen.


è Specifiek van de afdeling Bedrijfsvoering vraagt dit een doorontwikkeling en professionalisering van eigen taken en van de ondersteuning aan de inhoudelijke afdelingen. Het concernplan bevat een aantal opdrachten die de specifieke aandacht en sturing van het afdelingshoofd Bedrijfsvoering vragen. Naast drie teamleiders stuurt het afdelingshoofd ook een eigen team aan. Dit team bevat de rollen van ICT-strategie, FG, CISO, PO en procesadviseur. Hiervoor zoeken we een resultaatgerichte en ervaren manager, die tegelijkertijd de aansluiting kan maken op en een bijdrage kan leveren aan de organisatieontwikkeling.


Hierin verwachten we:

-     inspirerend en coachend aansturen en motiveren van medewerkers (strategie en visie)

-     bijdragen aan de doorontwikkeling van medewerkers richting de gewenste rollen

-     Affiniteit met alle bedrijfsvoering aspecten van de organisatie incl. informatiemanagement, processen, informatiebeveiliging, risicomanagement, control, enz.

-     Zorgen voor teamontwikkeling en -samenwerking

-     Sparringpartner in beleidsvorming op strategisch niveau

-     Zorgdragen voor samenwerking met andere teams

-     Sturen op het behalen van doelstellingen (jaarplan / prioriteiten)


è Urenrindicatie

-     Concern: 8 uur

-     Afdeling: 16 uur

-     Eigen team: 8u per week

è Qua kennis en vaardigheden zijn we op zoek naar een stevige persoon, die zich niet van de wijs laat brengen, met (ruime) ervaring in:

o   koers zetten en houden

o   vanuit een verbindende en coachende stijl

o   affiniteit met bedrijfsvoering

o   veranderprocessen

o   bestuurlijk-ambtelijk samenspel

o   verbinding kunnen leggen met het ontwikkeltraject van Deurne, daar een bijdrage in leveren zonder dominant te zijn.


è De kandidaat moet ook kunnen fungeren als sparringpartner voor de gemeentesecretaris / algemeen directeur.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures