Inhuurdesk Noord-Brabant

Consulent inkomen, incl bezwaar en beroep (36u pw)

Geplaatst 9 feb. 2024
Project ID: YIS 9149912-00003321
Plaats
Mierlo, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 mrt. 2024
Einde: 11 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 feb. 2024 13:00

Werkzaamheden zijn zeker ook op locatie, locaties in Son en Breugel, Nuenen en Mierlo

*afhankelijk van het aantal bezwaar/beroepszaken zijn er x aantal uren noodzakelijk voor uitvoering van deze specifieke taken.

*einddatum is afhankelijk van doorloop in werving/selectieprocedure

Als Consulent Inkomen zien de taken en verantwoordelijkheden er als volgt uit: Je neemt aanvragen levensonderhoud in behandeling en beoordeelt deze zelfstandig volgens de wettelijke richtlijnen.

Je stelt het recht op uitkering vast door het toepassen van wet- en regelgeving en je doet grondig onderzoek naar de persoonlijke omstandigheden van de klant. Je hebt oog voor (financieel-juridische) details, gaat altijd uit van het goede in de mens en passende kansen en mogelijkheden, maar blijft ook alert bij tegenstrijdige signalen of fraude signalen. Je voert, samen met je collega van team Werk, intakegesprekken met uitkeringsgerechtigden in kader van rechtmatigheid, soms op het gemeentehuis of op locatie. Je legt zo nodig huisbezoeken af en/of verwijst door. Je bent verantwoordelijk voor je eigen caseload en voert alle voorkomende gesprekken en je verwijst cliënten ook door naar andere instanties. Je zorgt voor collegiale toetsing, schrijft verweerschriften en vertegenwoordigt, zo nodig, de gemeenten in bezwaar- en beroepszaken. Je werkt samen met andere partners in de keten van werk, inkomen en zorg in het kader van integrale dienstverlening.

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures