Inhuurdesk Noord-Brabant

Functionaris Gegevensbescherming Peelgemeenten (36 uur)

Geplaatst 16 jul. 2024
Project ID: YIS 9161956-00003321
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 aug. 2024 14:00

Functionaris Gegevensbescherming

Peelgemeenten

(36 uur per week)

 

Ben jij een ambitieuze Functionaris Gegevensbescherming die zich voor meerdere organisaties wil inzetten? Weet jij alles van de privacy wetgeving en ben jij een échte verbinder? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven! 

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Functionaris Gegevensbescherming houd je toezicht op de ontwikkeling, implementatie en operationele uitvoering van het privacy beleid van de gemeente, zowel binnen de gemeente als voor de terreinen waar de gemeente verantwoordelijk voor is. Dit beleid richt zich op de eigen organisatie en de organisaties die taken voor de gemeente uitvoeren, maar ook op de communicatie en relatie met de burger. In deze functie houd je onafhankelijk toezicht op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Wet Politiegegevens (WPG), en andere relevante privacywetgeving. Gevraagd en ongevraagd breng je advies uit over privacy aangelegenheden en doe je voorstellen om privacy risico’s te beperken. Het is een functie waarmee je met alle processen en onderdelen van de organisaties in aanraking komt.

 

Jouw verantwoordelijkheden zijn onder andere:

·       Toezicht houden op de naleving van de AVG en het controleren van de organisatorische en technische verwerking van persoonsgegevens binnen de organsaties.

·       Je inventariseert gegevensverwerkingen en ziet toe op het actueel houden van het verwerkingenregister.

·       Rapporteren en adviseren over privacy in brede zin aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten en dagelijks bestuur van de GR Peelgemeenten.

·       Het geven van voorlichting en het coördineren en uitvoeren van trainingen binnen de gemeente over privacy gerelateerde onderwerpen.

·       Aanspreekpunt voor inwoners en medewerkers over vraagstukken, klachten en/of incidenten op het gebied van de omgang met persoonsgegevens en privacy in brede zin (geen inzage-verzoeken).

·       Coördineren, inventariseren, onderzoeken en melden van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

·       De organisatie adviseren en ondersteunen bij het (verder) formaliseren van en realiseren van een passend niveau van gegevensbescherming en het gebruik van passende technologie en methoden (audits, data privacy impact assessment (DPIA), verwerkersovereenkomsten etc.).

 

 

De organisaties

De gemeenten Deurne, Gemert-Bakel, GR-Peelgemeenten, Laarbeek en Someren investeren gezamenlijk in het thema privacy als onderdeel van het gemeentelijke beleid. 

Ben jij de geschikte kandidaat?

·       In staat om maatwerk te leveren in de verschillende organisatieculturen;

·       Je bent tactisch en diplomatiek, waardoor je in staat bent om te kunnen verbinden, te bevragen en zorgvuldige afweging te maken tussen tegenstelde belangen (bijv. burger-overheid en binnen de organisatie);

·       Je neemt initiatief, je bent een netwerker, gericht op samenwerken en zichtbaar binnen de organisaties;

·       Je beschikt over adequate communicatieve en adviesvaardigheden, zowel in woord als geschrift.


Daarnaast verwachten we:

·       Een HBO opgeleide professional met gemeentelijke werkervaring;

·       Je beschikt over de juiste certificering (CIPP, CIPM of Leergang FG of certified DPO) óf bent bereid hiervoor de gewenste opleiding te volgen;

·       Je hebt actuele kennis en ervaring van de Privacywet- en regelgeving, waaronder AVG en kan dit uitdragen binnen de vijf organisaties;

·       Je hebt kennis van gemeentelijke gegevensverwerking en op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en begeleiding van gegevens, informatiebeveiliging en de Baseline informatiebeveiliging Overheid (BIO, BIO 2.0) of ISO 27001/2 2017/2022;

·       Kennis van voor gemeenten toepasselijke wetgeving zoals WPG-audit, Wmo en de Jeugdwet, die specifieke privacyregels bevatten, evenals gemeentelijke regelgeving;

·       Ervaring in een vergelijkbare functie is een must.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures