Inhuurdesk Noord-Brabant

Functioneel beheerder MS365 (24 uur)

Geplaatst 21 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153428-00003321
Plaats
Oirschot, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 mrt. 2024 13:00

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ werken we eraan om onze gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente.

 

Ben jij open in je communicatie, ben je nieuwsgierig van aard, heb je een proactieve houding en ben jij een kei in het ontwikkelen, optimaliseren en operationaliseren van informatievoorziening? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Tijdelijke inhuur functioneel beheerder MS365, fase blauwdruk en inrichting

24 uur per week, hybride werken.

 

Als proactieve en ervaren functioneel ontwerper, ben jij de duizendpoot die op het snijvlak van ICT en Business tot goede oplossingen voor het inrichten van onze moderne, op MS365 gebaseerde werkplek komt.

 

Het Shared Servicecenter (SSC) van de samenwerkende Kempengemeenten wil met MS365 de medewerkers van het samenwerkingsverband optimaal faciliteren, zodat deze eenvoudig, efficiënt, veilig, vanaf een willekeurige locatie en device én volgens wet- en regelgeving zowel intern als extern kunnen samenwerken.

Hiervoor is een projectorganisatie opgericht waarbinnen de deelnemende gemeenten zich in de eerste twee fasen richten op de volgende onderdelen:

1.    Het vaststellen, met de leverancier, van een Generiek Kempen Blauwdruk, met als belangrijkste element de combinatie van MS365-tools die maakt dat functionele wensen en eisen van medewerkers vervuld kunnen worden.

2.    Het bepalen van de functionele inrichting van de MS365 omgeving voor de eigen organisatie.

3.    Het realiseren van een functioneel ingerichte MS365 omgeving voor de eigen organisatie op basis van de gedefinieerde werkscenario’s zodat de nieuwe omgeving een oplossing biedt voor alle werkzaamheden voor elke medewerker.

4.    Het opschonen van informatieobjecten op de eigen fileshares per afdeling/team per deelnemende organisatie en klaarzetten voor migratie.

5.    Het inrichten van een beheerorganisatie voor het functioneel beheer van de MS365 omgeving van de eigen organisatie.

6.    Het opstellen van werkafspraken voor de eigen organisatie over het gebruik van MS365.

7.    Het begeleiden van het verander- en adoptieproces in de eigen organisatie.

 

Deze onderdelen worden in gezamenlijkheid met de technische en functionele beheerders opgeleverd. Ook de nog nader te benoemen afdelingsambassadeurs hebben hierin hun inbreng. Vervolgens wordt – naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 – de uitrol bij de deelnemende organisaties gestart. Op dat moment is dan ook de vaste, operationele functioneel beheerder van de Gemeente Oirschot aangesteld en door jou ingewerkt. 

Met jouw sterke communicatievaardigheden stem je acties en wijzigingen af en zorg je voor een goede terugkoppeling naar zowel stakeholders als de ambassadeurs. Omdat je met zoveel verschillende collega’s schakelt, bouw je een sterk netwerk op en draag je bij aan een betere onderlinge samenwerking.

Je bent scherp in het signaleren van kansen om te verbeteren en streeft naar een hoog niveau van informatievoorziening binnen onze gemeente.

Binnen de organisatie zijn er verschillende wensen op het gebied van Microsoftproducten en jij zorgt ervoor dat er meer uniformiteit en structuur in komt. Daarvoor overleg je met zowel de eindgebruikersorganisatie als de leverancier en vertaal je hun behoeften naar specificaties waar de leverancier mee verder kan.

Kortom, een inhoudelijk uitdagende functie waarin je te maken krijgt met complexe en uitdagende vraagstukken die jouw kennis en ervaring op de proef stellen. Ontwikkeling en innovatie staan bij ons voorop en jij krijgt de kans om hier een belangrijke rol in te spelen door bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie.

 

Wat vragen we van jou?

  • HBO+ werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 2 jaar ervaring;
  • Kennis op het gebied van Windows en Microsoft 365 (Teams, SharePoint, OneDrive, Exchange/Outlook);
  • Ervaring met het ontwikkelen van een moderne flexibele werkplek met aandacht voor gebruikersbehoeften, de vertaling ervan naar een functioneel ontwerp en rekening houdend met beveiligingsstandaarden (bijv BIO of NEN 7510) en privacy-vereisten;
  • Ervaring met migraties van kantoorautomatisering naar de cloud;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Ervaring met verandertrajecten waarbij ICT-projecten in lijn met de organisatiedoelen werden uitgevoerd.

 

GRSK

Oirschot maakt deel uit van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK). Binnen dit samenwerkingsverband met de gemeentes Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden zijn veel operationele activiteiten op het gebied van Automatisering, informatisering en gegevensbeheer bij het zgn. Shared Service Center ondergebracht.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures