Inhuurdesk Noord-Brabant

Griffier ad interim (26 u)

Geplaatst 9 okt. 2023
Project ID: YIS 9140767-00003321
Plaats
Bergeijk, Hybride
Uren
26 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 dec. 2023
Einde: 1 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 okt. 2023 14:00

Als Griffier speel jij een belangrijke rol als schakel tussen de gemeenteraad, het college en de ambtenaren. Je adviseert de gemeenteraad en vormt daarmee een brug tussen de raad en de inwoners van Bergeijk. Het is een dynamische baan met uitdagingen, maar die zie jij juist als kansen om de afdeling Griffie nog beter te maken. En dat is precies wat we van jou verwachten als tijdelijke Griffier.


Wat ga je doen? Je ondersteunt en adviseert de gemeenteraad op allerlei gebieden. Jij bent verantwoordelijk voor het vlekkeloze verloop van administratieve en logistieke processen, zoals verslaglegging en het tijdig verzorgen van stukken. En je ondersteunt bij het opzetten van politiek-bestuurlijke stukken, zoals moties, amendementen, initiatiefvoorstellen en interpellaties. Kortom, je bent een belangrijke schakel en denkt actief mee over beleid en vernieuwing. Je komt te werken op de afdeling Griffie, waar je samenwerkt met een medewerker griffie. De werkgeverscommissie vanuit de gemeenteraad is jouw aanspreekpunt.


Wat zoeken we in jou? Een enthousiaste en energieke collega die goed kan omgaan met de gemeenteraad, het college en de organisatie. Je bent communicatief, klantvriendelijk en altijd bereid om anderen te helpen.

  • jouw opleidings- en werk- denkniveau ligt op HBO en WO niveau;
  • opgeleid in een richting die je inzicht heeft gegeven in politieke processen, beleidsvorming en juridische kaders, zoals Bestuurskunde of Rechten;
  • je hebt werkervaring in de functie van raadsgriffier;
  • beschikt over kennis van gemeentelijke processen.


Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures