Inhuurdesk Noord-Brabant

HR (beleids)adviseur (24-28 uur)

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: YIS 9148225-00003321
Plaats
Asten, Hybride
Uren
28 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 apr. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 jan. 2024 12:00

Gemeente Asten

De gemeente Asten is een ambitieuze gemeente, gericht op ontwikkeling van talent en organisatie. Daarbij zoeken we actief de samenwerking op met onze inwoners en bedrijven om gezamenlijk maatschappelijke opgaven doeltreffend aan te pakken. Dit vraagt om een omgevingsbewuste, flexibele en klantgerichte houding van ons als organisatie en van jou als professional. Samen bepalen we het succes! Werkplezier gaat bij ons hand in hand met veel verantwoordelijkheden, uitdagend werk en de ontwikkeling van jezelf als professional. Hierdoor kun jij echt het verschil maken.

De organisatie kenmerkt zich door informele sfeer en cultuur en korte lijnen richting MT en bestuur.

 

Team

Als HR (beleids)adviseur ben je onderdeel van het team HR. Dit team bestaat (naast jou) uit 2 HR adviseurs, 1 HR medewerker en 1 medewerker salarisadministratie. Een team wat nauw met elkaar samenwerkt, positief en betrokken is. Je rapporteert direct aan de Teamleider Advies & Ondersteuning. Deze opdracht is ontstaan omdat één van de HR adviseurs met zwangerschapsverlof gaat.

 

Opdracht

Je gaat zelfstandig aan de slag met het oppakken van een aantal HR projecten en -beleidsthema’s:

·        Gesprekscyclus: je voert een evaluatie van de huidige gesprekscyclus uit. Indien herziening van de gesprekcyclus nodig is, werk je een concreet voorstel uit. Je stemt hierin af met team HR en schakelt met diverse stakeholders zoals MT, teamleiders en de OR.

·        Vitaliteit/duurzame inzetbaarheid: je bent projectleider van de werkgroep vitaliteit. De werkgroep bestaat uit een OR-lid, LO-lid, teamleider en HR medewerker en hoeft als doelstelling te onderzoeken hoe vitaliteit binnen de organisatie te stimuleren en verbeteren. Je stelt hierin een concreet advies op richting MT en werkt eventueel op te stellen regelingen uit.

·        Medewerkertevredenheidsonderzoek (MTO): gemeente Asten wil in 2024 (2e kwartaal) een breed MTO uitvoeren. Jij bent er verantwoordelijk voor dat dit in goede banen wordt geleid. Hierbij kun je denken aan het concreet uitzetten van het MTO in samenwerking met externe partner, afstemming MT en OR, communicatie, terugkoppeling resultaten etc.

·        Opleidingsplan: binnen gemeente Asten willen we opleiding en ontwikkeling meer stimuleren. Je creëert een visie rondom opleiding en ontwikkeling op en stelt een opleidingsplan op (waarvan we het format jaarlijks kunnen gebruiken).

·        In overleg met de HR adviseurs ondersteun je hen in drukke periodes met werving en selectieprocedures of evt. andere voorkomende HR vraagstukken.

 

Je hebt veel vrijheid om de projecten en beleidsthema’s vanuit jouw HR expertise op te pakken. De primaire HR advisering richting teamleiders en MT pakken de overige 2 HR adviseurs op. Jouw focus ligt volledig op bovengenoemde projecten. Overdracht van de onderwerpen vindt plaats door de HR adviseur die met zwangerschapsverlof gaat. 

Wie ben jij?

·        Je hebt een afgeronde opleiding HBO Personeel & Arbeid of HRM of WO personeelswetenschappen / human resource studies / bedrijfskunde of organisatiewetenschappen.

·        Je hebt aantoonbare werkervaring in een generalistisch HR functie.

·        Je hebt goede schriftelijke vaardigheden: je schrijft makkelijk en kernachtig. Je bent ervaren met het opstellen van beleid, adviezen, informatieve teksten en een projectaanpak.

·        Je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent een stevige gesprekspartner met overtuigingskracht. Je weet op verschillende niveaus draagvlak te creëren voor jouw plannen.

·        Je hebt een hands-on mentaliteit: je weet van aanpakken, doorpakken en vindt het belangrijk dat er op tijd gelachen wordt.

·        Je werkt pragmatisch: we houden niet van ellenlange beleidsstukken, wat we vastleggen moet echt van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie.

 

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures