Inhuurdesk Noord-Brabant

Informatiemanager (32-36 uur)

Geplaatst 26 apr. 2023
Project ID: YIS 9132671-00003321
Plaats
Gemert, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mei 2023
Einde: 1 mei 2024
Tarief
Onbekend

De functie

Bepalen hoe je ICT inzet om de organisaties optimaal te ondersteunen. Voor veel mensen is het onbekend terrein, maar voor jou is het de uitdaging waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Jij bouwt de brug tussen ICT en de interne organisaties van de gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek. Of jij nou met de gemeentesecretaris aan tafel zit of met iemand uit jouw team: aan iedereen laat jij inzien wat het belang van jouw rol is en dat jij deze kennis en expertise in huis hebt.

Binnen de intergemeentelijke gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek komt ruimte voor een Informatiemanager. Jij weet als geen ander dat digitalisering en de groei van data-gestuurd werken, informatievoorziening bepalender dan ooit maakt. Met name voor de strategie en werkprocessen van de organisaties. Dat je nu de kans krijgt dit voor 2 relatief kleine gemeentes in een fijn team te doen, waardoor veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij jou komt te liggen, zie je als een grote uitdaging. 

Hoe ziet jouw werk eruit?

De informatieopgave voor gemeenten is groot. De gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek werken nauw samen om deze opgave het hoofd te kunnen bieden. Als informatiemanager maak jij hierin het verschil. Jij gaat de informatieopgave strategisch positioneren. Deze strategische opgave weet je te vertalen naar tactisch en uitvoerend niveau, waaraan je sturing geeft. Je bent daarom een echte kartrekker; jij bent degene die aan de lat staat van de verandering op ICT-vlak en vertegenwoordigt dit intern.


Verder:

  • Vervul jij een sleutelrol voor de uitwerking van een toekomstgerichte ICT-dienstverlening waarbij speciale aandacht moet gaan naar het verbeteren van het informatiemanagement, zoals het werken met een projectenportfolio en het verder professionaliseren van de rollen informatieadviseur en functioneel beheer;

  • Werk jij voor een toekomstgerichte ICT-dienstverlening nauw samen met de tijdelijke kwartiermaker ICT, verantwoordelijke lijnmanagers en uiteraard de mensen binnen jouw team;

  • Zit samenwerken in jouw genen en krijg je er positieve energie van om je voor 2 organisaties in te zetten;

  • Ben jij functioneel verantwoordelijk voor het Intergemeentelijke team ICT; 


Wanneer zijn we een match?

Als Informatiemanager ben jij een sterk en communicatief persoon. Heb jij de ervaring als Informatiemanager binnen een overheidsorganisatie al? Dan heb je een streepje voor. Kom je uit het bedrijfsleven, maar weet jij goed te acteren binnen politiek bestuurlijke verhoudingen? Ook dan nodigen de gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek je van harte uit te solliciteren.

Functie-eisen

  • Heb jij WO-niveau, met een studie in de richting van informatie- en/of bedrijfskunde;

  • Heb jij de kennis van verander- en procesmanagement en ruime werkervaring in dit werkgebied;

  • Durf jij binnen de organisaties naar de voorgrond te treden en impact te maken.


Het tarief is passend bij functieschaal 12 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures