Inhuurdesk Noord-Brabant

Juridisch adviseur (28 uur)

Geplaatst 13 jul. 2023
Project ID: YIS 9136580-00003321
Plaats
Boxtel, Hybride
Uren
28 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 16 okt. 2023
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
Onbekend

Het team en de functie

Het team Staf en Ondersteuning is verantwoordelijk voor de algemene juridische ondersteuning binnen de organisatie MijnGemeenteDichtbij. Het cluster juridische zaken bestaat uit dertien medewerkers. Voor zwangerschapsvervanging (oktober - maart) zijn wij op zoek naar een:

Juridisch Adviseur

(28 uur)

In deze functie ben je een juridisch sparringspartner voor bestuur en collega’s van vakafdelingen. Je adviseert regelmatig over (complexe) juridische vraagstukken die afdeling overstijgend zijn. In voorkomende gevallen behandel je aansprakelijkstellingen en verzoeken op grond van de Woo en AVG.

Wie ben jij?

  • Je hebt een juridische opleiding op HBO- of WO-niveau afgerond;

  • Kennis en ervaring als algemeen jurist binnen een gemeentelijke organisatie (denk daarbij aan Awb, subsidies, maar ook privaatrechtelijke kwesties);

  • Meest voorkomende taken betreffen het adviseren over (interne) juridische vraagstukken, besluitvorming, regelgeving en privaatrechtelijke kwesties, alsmede het behandelen van Woo-verzoeken;

  • Je hebt in ieder geval 3 jaren ervaring met vergelijkbare werkzaamheden;

  • Je hebt affiniteit met het algemeen bestuursrecht en het openbare orderecht;

  • Je hebt gedegen kennis van de Awb, Gemeentewet, Woo en AVG;

  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent adviesvaardig, organisatorisch sterk en resultaatgericht;

  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en politieke gevoeligheden;

  • Je bent gericht op het samenwerken met je collega’s;

  • Je bent belangstellend, nieuwsgierig, onderzoekend, hebt lef en durf en bent in staat om ideeën om te zetten in concrete acties.

MijnGemeenteDichtbij

MijnGemeenteDichtbij is de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Onze missie is om bij te dragen aan goed leven en werken in deze twee gemeenten. Dit doen we door te werken mt onze inwoners in plaats van vóór onze inwoners. Zo spelen we innovatief en flexibel in op de veranderingen in de samenleving. Hierbij werken we vanuit onze drie kernwaarden passie, verbinden en vernieuwen. Daarnaast kennen we drie algemene competenties die voor iedereen binnen onze organisatie gelden, namelijk veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig.


Het tarief is passend bij functieschaal 10 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures