Inhuurdesk Noord-Brabant

Jurist Omgevingsrecht (16 uur)

Geplaatst 5 jul. 2023
Project ID: YIS 9136145-00003321
Plaats
Nuenen, Hybride
Uren
18 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 30 okt. 2023
Tarief
Onbekend

Uitvraag inhuur Jurist Omgevingsrecht

gemeente Nuenen

 

 

We zoeken een ervaren juridisch omgevingsjurist met inhoudelijke kennis en aantoonbare ervaring in de ruimtelijke ordening.

Je komt te werken in het cluster Ontwikkeling van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving. Het cluster houdt zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van beleid op het gebied van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, economie, mobiliteit, milieu en staat aan de lat vor alle woningbouwprojecten binnen de gemeente.

 

Wat ga je doen?

De functie bestaat grofweg uit 3 delen: voeren van ruimtelijke procedures, van juridische procedures m.b.t. bezwaar en beroep en het geven van juridisch advies bij ruimtelijke projecten.

 

Tot je werkzaamheden behoren:

·        Adviseren over initiatieven die afwijken van geldende bestemmingsplannen. Je denkt proactief mee over de verschillende mogelijkheden binnen de kaders van de (Omgevings)wet.

·        Het organiseren van procedure voor het wijzigen of afwijken van bestemmingsplan. Dit inclusief voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming, terinzagelegging, informatiebijeenkomsten, omgevingsdialogen en afhandeling van zienswijzen.

·        Je adviseert het gemeentebestuur over vraagstukken omtrent vergunningaanvragen en ruimtelijke ontwikkelingen.

·        Het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures (van bezwaar tegen omgevingsvergunningen tot beroep inzake bestemmingsplannen bij de Raad van State.

 

16 uur per week (in overleg)

Vanaf juli tot en met tenminste september

null

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures