Inhuurdesk Noord-Brabant

Jurist Vergunning & Handhaving (24 uur)

Geplaatst 17 aug. 2023
Project ID: YIS 9137105-00003321
Plaats
Bergeijk, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 4 sep. 2023
Einde: 1 feb. 2024
Tarief
0 - 90 €/uur

Gemeente Bergeijk is een groene, ambitieuze gemeente met ruim 19.000 inwoners, gelegenin één van de hardst groeiende regio’s van Nederland; De Metropoolregio Eindhoven. Het isprettig werken bij gemeente Bergeijk en de lijnen zijn kort. Werkplezier en samenwerken staanbij ons hoog in het vaandel en er is volop mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Bij de afdeling Dienstverlening & Veiligheid werken ca 35 medewerkers, verdeeld over hetcluster Toezicht, Handhaving & Veiligheid, cluster Vergunningen en het cluster Publiekszaken.

In jouw functie verleen je samen met jouw collega-vergunningverleners vergunningen metondersteuning van administratieve ondersteuners.

Jouw functie in het kort

Als vergunningverlener WABO ben je dossier-eigenaar, en verantwoordelijk voor het tijdig enadequaat afhandelen van vergunningsaanvragen, vooroverleggen en informatieverzoeken.

Daarnaast stem je verzoeken waar nodig af met collega’s van bijvoorbeeld de afdeling Maatschappij en Ruimte en externe partners.


Een kleine greep uit je werkzaamheden:

  • Toetsen en beoordelen van omgevingsvergunningen, deelactiviteit bouw, sloop,vooroverleg, kap- en uitwegaanvragen;

  • Het toetsen aan relevante wet- en regelgeving, zoals Wabo, bestemmingsplan,Bouwbesluit en voorleggen aan de welstandscommissie en vanaf 1 januari toepassenvan de Omgevingswet;

  • Adviseren van inwoners en bedrijven bij hun bouwinitiatieven;

  • Behandelen van de afwijkingsprocedures;



Dit is jouw kracht

Om deze taak goed te kunnen uitvoeren is het van belang dat je beschikt over uitstekendecommunicatieve vaardigheden, kun je bouwtekeningen lezen en heb je eendienstverlenende instelling. Je bent zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid maar kunt ookgoed samenwerken. Je neemt graag het initiatief om zowel collega’s als externe partijen metelkaar te verbinden en zo tot een integraal en goed gemotiveerd besluit te komen.

Je bent je daarbij bewust van de interne en externe omgeving. Gezien de korte lijnen naar burgers enbestuur is het belangrijk snel te kunnen schakelen, dat je flexibel bent en beschikt overbestuurlijke sensitiviteit.

Je hebt een frisse kijk op werken bij een gemeente. Je bent resultaatgericht, communicatiefzowel schriftelijk als mondeling zeer vaardig en je toont daadkracht. Je voelt je prettig in eennetwerkomgeving. Daarnaast heb je een open houding, gevoel voor verhoudingen en ben je zelfkritisch.

Wat neem je mee?

  • Mbo of Hbo opleiding (Bouwkunde of juridisch);

  • ABW I (en bij voorkeur ABW II);

  • Ervaring bij vergunningsverlening.

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures