Inhuurdesk Noord-Brabant

Klantadviseur Inkomen

Geplaatst 22 dec. 2022
Project ID: 9125887
Plaats
Geldrop, Remote
Uren
36 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 9 jan. 2023
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Wij zijn namens de gemeente Geldrop op zoek naar een Klantadviseur Inkomen. Ben jij 20-36 uur per week beschikbaar en heb jij relevante ervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Klantadviseur Inkomen

We zien een steeds grotere groep mensen die moeite heeft om rond te komen. In eerste instantie is de inwoner zelf aan zet om te besparen waar het kan en eventuele toeslagen en regelingen waar hij mogelijk recht op heeft aan te vragen. Lukt dat onze inwoner niet dan kan hij bij jou terecht voor ondersteuning. Samen met de inwoner stel je een budgetplan op om meer zicht te krijgen op de inkomsten en uitgaven. Je geeft tips om te bezuinigen en bekijkt of eventueel het inkomen verhoogd kan worden. Een eventuele tijdelijke financiële ondersteuning wordt ook door jou beoordeeld.

De organisatie

 Als klantadviseur Inkomen ben je onderdeel van het team Inkomen & Toegang. Bij team Inkomen bieden we ondersteuning aan inwoners met een laag inkomen of die financiële problemen hebben. Dit kan door inzet van verschillende inkomensondersteunende regelingen of het bieden van schuldhulpverlening. Sinds kort kan dit ook met de maatwerkaanpak koopkrachtverlies. Het Team Inkomen & Toegang vormt samen met de Team Zorg en Team Jeugd het Centrum voor Maatschappelijke deelname(CMD). Bij het CMD kan iedereen terecht voor informatie, advies of ondersteuning. Het CMD is ingericht volgens de klantreisgedachte. De klantreis start met een eerste contact bij het team Toegang waar gekeken wordt naar de eigen kracht van de klant en de mogelijkheid van het inzetten van het voorliggend veld. Is de hulpvraag van de klant niet binnen een aantal kortere contacten op lossen dan wordt de vraag doorgeleid naar Team Jeugd, Zorg of Inkomen.


Jouw profiel

  • Je weet de balans te vinden tussen klantgerichtheid en de eigen mogelijkheden van onze inwoners.

  • Je hebt lef en het vermogen om buiten de kaders oplossingen te vinden en hebt ervaring met complexe problematiek.

  • Relevante werkervaring op hbo- werk- en -denkniveau.

  • Goed analytisch vermogen.

  • Kennis van de Participatiewet


Het tarief is passend bij functieschaal 9 (CAO gemeenten)

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures