Inhuurdesk Noord-Brabant

Klantmanager WMO met specifiek taakveld beschermd wonen (32 uur)

Geplaatst 17 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130343-00003321
Plaats
Best, Remote
Uren
32 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 20 mrt. 2023
Einde: 18 jun. 2023
Tarief
Onbekend

Klantmanager Wmo met specifiek aandachtsveld beschermd wonen

Wat worden je taken?

De afdeling Publiekzaken is één van de 6 afdelingen binnen onze gemeentelijke organisatie. De afdeling is een belangrijke pijler in de effectieve uitvoering van het sociale domein en de dienstverlening naar de inwoners en bedrijven. Vaak zijn medewerkers van deze afdeling het eerste aanspreekpunt voor inwoners en organisaties. 

Als klantmanager Wmo informeer en adviseer je over voorzieningen in het kader van de WMO en je verwijst inwoners zo nodig door naar voorzieningen in de basis. Tijdens huisbezoeken bespreek je de zorgbehoefte en achterhaal je de vraag achter de vraag. Je adviseert inwoners over mogelijke oplossingen voor hun aanwezige problematiek. Hierbij houd je focus op de eigen kracht en zelfredzaamheid van inwoners en hun sociale netwerk. Je doet verslaglegging van het huisbezoek, zorgt voor relevante rapportages en beschikkingen en geeft opdrachten aan leveranciers en zorginstellingen.

Je doet heronderzoeken en onderhoudt contacten met leveranciers en relevante specialisten voor (medisch) advies. Je beantwoordt vragen en klachten van inwoners. Je neemt bezwaar- en beroepsprocedures in behandeling. Je signaleert, samen met de andere klantmanagers in het sociale domein, ontwikkelingen en levert input voor eventuele beleidsbijstellingen.Waar nodig schaal je op en zet je voor multi-problematieken een casusregisseur in. 

Wie zoeken wij?

De organisatie, de afdeling en de vakgroep zijn volop in beweging. We zijn daarom op zoek naar een positief kritische collega, iemand die kan verbinden, reflecteren en verandervermogen heeft. Je neemt eigenaarschap, kijkt over grenzen heen en stemt af met je collega’s. 

We zoeken dan ook een enthousiaste, professionele collega:

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond;

  • Bij voorkeur heb je enige jaren ervaring op het gebied van Wmo begeleiding en/of beschermd wonen;

  • Je bent en houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en de relevante wet- en regelgeving;

  • Je hebt affiniteit met de doelgroepen van het sociaal domein;

  • Je weet je communicatie aan te passen aan de toehoorder, waardoor je efficiënt en effectief werkt. Je bent overtuigend én empathisch, jouw boodschap wordt begrepen en geaccepteerd; Daarnaast heb je een klant- en resultaatgerichte houding. Je vindt samenwerken vanzelfsprekend, bent proactief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

    Het tarief is passend bij functieschaal 9 (CAO gemeenten).

Soortgelijke vacatures

+ Bekijk alle vacatures